Son iki haftadır çarşamba akşamları iki dev dizinin rekabeti ekrana damgasını vuruyor. Bu yıl ikinci sezonuna başlayan “Muhteşem Yüzyıl” ile aynı saatte ekrana gelen Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni dizisi “Kuzey Güney”, her hafta seyircisini biraz daha artırıyor. Bu hafta rekabet yeni bir boyut kazandı. Kanal D “Kuzey Güney”i, “Tekrarı yok” sloganıyla seyirciyle buluşturdu. “Kuzey Güney” birinci olamadı ama Show TV’nin “Muhteşem Yüzyıl”ının karşısında seyircisini artırmayı başardı. “Muhteşem Yüzyıl” Show TV ile ocak ayına kadar olan sözleşmesi bitip Doğuş Yayın grubunun yeni kanalı TVen’e geçene kadar birinciliği kimseye bırakmayacak gibi görünüyor.

 
1 hafta erken başladı
“Kuzey Güney” ilk bölümüyle çarşamba günü 7,41 reyting ve 24,36 izlenme oranıyla birinci olurken, dizinin tekrarı da ise ikinci sırada yer aldı. Ancak “Muhteşem Yüzyıl”ın yeni sezondaki ilk bölümünün ekrana geleceği ikinci çarşamba “Kuzey Güney”in reytinginin nasıl şekilleneceği büyük merak konusu oldu. Bu rekabet dizi tutkunlarını da ikiye böldü. Ancak geçen sezonun reyting şampiyonu “Muhteşem Yüzyıl”, 12,02 reyting ve 33,59 izlenme oranıyla zirvedeki yerini korudu.  Inter - Trabzonspor maçı da reytingleri etkiledi ve “Kuzey Güney”, 6,98 reyting ve 19,64 izlenme oranıyla 3. oldu. Böylece “Kuzey Güney”in birinciliği sadece ilk bölümüyle sınırlı kaldı. Bu hafta Kanal D,  “Tekrarı yok” sloganıyla diziyi ekrana getirdi.
 
10 kişiden 3’ü seyretti
“Muhteşem Yüzyıl” “Tüm Kişiler”de 11.36 reyting ve 32.58 izlenme oranıyla 1. olurken, “Kuzey Güney” ise 8.6 reyting ve 23.36 izlenme oranıyla 2. oldu. İki dizinin özeti de 3. ve 4. sırada yer aldı. AB Sosyoekonomik Statüde ise “Muhteşem Yüzyıl” 15.58 reyting ve 44.37 izlenme oranıyla birinci oldu, özeti ise 2. sırada yer aldı. “Kuzey Güney” ise 8.45 reyting ve 23.68 izlenme oranıyla 3. sırada yer aldı.