Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2008 yılında 132 milyar dolarlık ihracatla rekor kıran Türkiye’nin 2011 yılında koşar adım 135 milyar dolar ihracat hedefine gittiğini bildirdi. BakanÇağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından verilen yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11’lik dev bir büyümeile dünya rekorunu elde ettiğini söyledi.
 
Faiz lobisi işbaşında 
 
Son dönemde faiz lobisininMerkez Bankası’na baskı yaparak, faizleri artırmayı vebuşekildeTürkiye’nin büyümesini önlemeye çalıştığına dikkat çeken Çağlayan, “Onların hedefi farklı, onlar geçmişteki Türkiye’yi istiyorlar. Dışa bağımlı, dışarıdan borç almak zorunda kalan ve dışarıdan talimat alan bir Türkiye istiyorlar.Geçmiş olsun,atı alanÜsküdar’ıgeçti, evvel Allah Türkiye bu konuda IMF’siz ekonomik krizi atlatmış olan bir ülke olarak ortada duruyor” dedi. Sivil toplum kuruluşlarının başkalarının, “Başkan sen bizi iyi anlarsın, kriz döneminde IMF’yi kaçırmayalım. Bakın Almanya, Fransa ve Yunanistan IMF’nin kapısında’’ diyerek endişelerini ilettiklerini vurgulayan Çağlayan, IMF ve AB’nin, Türkiye’ye her zaman çifte standart uyguladığını kaydetti. Bunun IMF’nin genel taktiği olduğunu dile getiren Çağlayan şöyle devametti:
 
IMF ve AB’ye eleştiri 
 
“10 yıl önce IMF’den 1 milyar dolar borç paraalabilmek içinkapısındadizçöküp oturmuştuk.Amabugün IMF’nin borcunu 4,5 milyar dolara düşürmüş bir hükümet var. IMF’ye eyvallahımız yokAllah’a şükür. Şimdi şu anda Merkez Bankamızın gerek döviz, gerek altın rezervi tam 99,5 milyar dolara çıktı, 100 bin keremaşallah. Merkez Bankası’nın kasası dibine kadar para dolu. Bu noktada bizim dışarıdan gelecek paraya ihtiyacımız yok. Onların derdi Türkiye’yi yeniden eski döneme döndürmek.”
 
Baykuşlar ortaya çıktı
 
Bakan Çağlayan, Türkiye’nin büyümesinden ve gelişmesinden endişe edenlerin “baykuşlar gibi ortaya çıktığını’’ kaydetti. Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aman aman Türkiye büyümesin diyorlar. Niye büyümesin? ‘Türkiye büyürse enflasyon artar’ diyorlar. Enflasyon rakamları geçen gün açıklandı, düşüşte. Artık Türkiye önemli bir ekonomik yapıya kavuşmuştur. Aslında bu bir yandan Türkiye’nin kanını emmeye çalışanların tezgahı. Ama evelallah Türkiye’nin de çok güçlü bir hükümeti var. Öyle artık bir gazete beyanatı ile giden hükümetler yok. Bitti onlar, mazide kaldı, geçmiş olsun.”