Değerli okuyucularım bu günler, Türk Ulusu için çok önemlidir. 26 - 30 Ağustos arası Türk Ulusunun dirilişi ve bu vatanı kanla teriyle elde ettiği günlerdir.

Maalesef bu Zafer Haftası eskisi gibi kutlanmıyor bundan da TÜRK ULUSU çok müteessir olmaktadır.

Hâlbuki bu milli günler bu vatanın düşman çizmesinden kurtulduğu günlerdir bunu da Türk Ulusu ile Atatürk yapmıştır.

Bazı çevreler Atatürk ismini silmeye çalışmak için milli bayramlara gerekli önemi vermeyerek Türk Ulusuna Atatürk’ü unutturmaya çalışmakta.

Ancak Türk Ulusu daha çok Atatürk’üne bağlanmaktadır.

BU ZAFERLE ATATÜRK AŞAĞIDA SAYDIM SAYFALARA SIĞMAYACAK HİZMETLER YAPTI.

Şehitlerimize gazilerimize silah arkadaşlarına ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.

*2100 sene sonra Mete'yi,

*1500 sene sonra Atilla'yı,

*1150 sene sonra Bilge Kağan'ı,

*1000 sene sonra Alparslan'ı asla unutmadı.

* Bastırdığı kâğıt paranın üzerine Bozkurt koydu...

* Yusuf Akçura Bey'i İstanbul'u teslim almaya yolladı...

* Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu'nu kurdu...

* Asırlar sonra Türk adını vererek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu...

*Türk Tarih Tezi'ni hazırlattı...

* Anadolu da kazı çalışmaları yaptırıp, Türklüğün izlerini buldurdu...

* Her konuşmasında Türklük vurgusu yaptı...

* Anadolu'nun 7 bin yıldır Türk Beşiği olduğunu hep vurguladı...

* Türklüğün ebedî olduğunu haykırdı...

* Türk devrimlerini Osmanlının son döneminde unutulan Türklük özüne dönerek yaptı...

* Türk'ü Türk yönetmelidir dedi...

* Türk kültürünü yaşamın her alanında hâkim kılmak için çalışmalar yaptı...

* Anadolu'da, unutulmuş, sinmiş, hor görülmüş Türklüğü şahlandırdı...

*"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur..." diyerek unutulmuş Türklüğü hatırlattı...

* Bir Türk Dünyaya bedeldir dedi...

*Sayısız sanayi kurdu

*Yurdu demir ağlar ile ördü

*Harf inkılabını yaptı

*Sayısız devrim yaptı

*Türkiye Cumhuriyetini kurdu.

Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

***

AYDİNPOST.COM EDİTÖRÜ SN. ERMAN ÇETİN İLE SÖYLEŞİ

Değerli okuyucularım www.aydinpost.com internet gazetesi kurulalı 17 yıl oldu. Ben de naçizane abileri olarak ilk kuruluşundan itibaren www.aydinpost.com köşe yazıları yazıyorum www.aydinpost.com ile ilgili Editörümüz Erman Çetin’le bir söyleşi yapmak, nereden nereye geldiğimizi, sosyal sorumluluk projelerini www.aydinpost.com misyonu hedeflerini kendisine sordum. Bu ilginç söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum.

BAŞLAYALIM

Erman kardeşim son zamanlarda aydinpost.com son günlerde çok güzel konulara el atıyor. Ricam önce aydinpost.com’un misyonunu sonra halı saha turnuvasını ve sosyal sorumluluk projelerini anlatır mısın?

Ahmet abi, 17 yıl önce, sosyal medya bu kadar artış göstermemiş, internet abone sayısı 2006 yılında 14 binlerdeyken (Aydın Telekom müdürüne internet abone sayısını sormuş ve 14 binlerde demişti) sosyal medyada insanlar seslerini duyuramadıkları ortamda, yazılı basının etkili olduğu o süreçte yatırıma girdim. Aydinpost.com üstüne koya koya bu günlere geldi. Aydınlılara ve Aydın dışındaki Aydınlılara haberlerimizi ulaştırdık. Her okuyucu bizim için bir haber tüketicisi. Onlara haber üretiyoruz 17 senedir.

Medya sadece magazin, ölüm kalım haberleri yaparken aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri de üstelenebilmeli. Aydınpost olarak biz bunu misyon edindik.

Sosyal sorumluluk projelerinde neler yapıyor www.aydinpost.com anlatır mısın?

Ahmet abi, biz sağ elin verdiğini sol el görmemeli şiarıyla hareket ediyoruz.

Erman, ben burada senin sözünü tutmak istiyorum. Bu konuyu ben zamanında Rahmetli Sakıp Sabancı’ya siz yaptığınız yardımları Sabancı Vakfıyla gazetelere ilan vererek anlatıyorsunuz dediğimde Sakıp Ağa, ağam bu insanlar yaptıklarını anlatsınlar ki bu konuda rekabet olsun, bak biz Sabancı olarak bunları ilan etmeye başladığımızda özellikle VEHPİ KOÇ da anlatmaya başladı. Onun için yapılan yardımlar toplumu ve insanlara incitmeden yapılmalı demişti.

Biz sosyal projelerimizi insanların gözüne sokar gibi anlatmıyoruz ama gerekli yerlerde konuşuyoruz. Bakın size konuyu anlatıyorum. Bu tür konuların haber olmasında yarar görüyorum. İnsanları tetikler, kalitesi artar.

Biz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımlar yaptık ve ulaştırdık. Bu tür organizasyonlara devam ediyoruz. Pandemi döneminde gündelik çalışan binlerce insana ulaştık. Gündelikle çalışan insanlarımıza kadınlarımıza mağduriyetleri için yardım kampanyası düzenledik.

Pandemi döneminde 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 arasında 15 bin haneye ulaştık. Vatandaşlarla kurumlar arasında köprü olduk.

Buzdolabında gıdası olmayan 17 bin üzerinde insanın evine erzak yolladık.

Bürokrasi anlamında insanımızın devlet ve belediyelerdeki işlerini çözdük.

Medya sadece haber üzerine kendini organize etmemeli, bizim düşüncemiz bu. Milli Bayram olan 23 Nisan’da çocuklarımız evlerinden çıkamıyorlar diye onların videolarını yayınladık. Bu miniklere sürpriz yaparak kırmızı beyaz al bayrağımızın renkleri ile giyindikleri kıyafetleri ile temiz kıyafetleri ile videolarını resimlerini paylaşarak onların Atatürk ve marşlarla şiirleri ile videolarını resimlerini paylaştık. 3 gün sürdü bu etkinliğimiz. 3 gün içinde 5 bin aile katılım sağladı.

Hiç unutmam bir anne çocuğum giyindi hazırlandı, videosu ne zaman yayınlanacak diye bekliyor diye beni aramıştı. Biz miniklere o dönemde özgüven aşılamaya çalıştık.

www.aydinpost.com olarak bizler Aydınlının gözü, kulağı, sesiyiz. Ben bunu şöyle tanımlıyorum, AYDINPOST, AYDIN’IN VİCDANIDIR.

Biz ağlayan insan varsa, kanayan bir yara varsa niye İzmir’de, Denizli’de yapılan bir etkinlik varsa Aydın’da niye yapılmıyor diyen Aydınlının sesiyiz aslında.

Erman, es geçtiğin önemli bir konu var. Hayvanlara düşkünlüğünü biliyorum. Bu konuda www.aydinpost.com ‘un çalışmasını anlatır mısın?

Ahmet Ağabey, 2019 sonlarında sokak hayvanlar ile ilgili sosyal sorumluk projesine start verdik.

Sokak hayvanlarına her ay düzenli mama desteği verelim diye karar aldık. Yayınladığımız reklamlar sonrasında sokak hayvanlarına her ay yaş veya kuru mama desteği sağlıyoruz.

Maalesef pandemi döneminde pek çok insan evlerinde baktıkları hayvanları sokağa terk etti. Çok üzüldük. Şu anda Efeler merkezindeki hayvanlar için bu projeyi üstlendik. Aydın ilçelerinden gelen istekleri de şartlara göre yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz yardım anında fotoğraf paylaşmayız. Sadece reklamverenimize konuyla ilgili mesaj göndeririz.

www.aydinpost.com olarak Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Efeler Belediyesi Spor kulübü ve belediye başkanları var iken kalktın halı saha turnuvası tertip ettin ve Aydınlı’ya aksiyon getirdin neden?

Ahmet abi, yine söylüyorum biz kendi işimizden sorumluyuz. Belediyeler yapar yapmaz bilmem. Aydınlının morale ve motivasyona ihtiyacı var.

Bir belediye başkanı, bir vali, bir bakan, kısacası herhangi bir yönetici şayet sivil hayatında motosiklete, bisiklete binmiyorsa, eşofmanlarını giyip yürümüyor spor yapmıyorsa, konserlere tiyatroya gitmiyorsa, sanata ilgi duymuyorsa, etrafında böyle proje üretecek ekibi yoksa tiyatro etkinliklerinde o koltukta yerini ayırtmıyorsa, bir müze gezisinde görmüyorsanız bu türdeki yöneticilerden böyle bir faaliyet beklemek hayal olur.

Biz onları nasıl eleştiriyorsak bizim de misyonumuz sadece haber üretmek değil. Topluma entegre olabileceğimiz konularda misyon yükleniyoruz.

Bunları yaparken sponsor desteği almadan ilerliyoruz üstelik. Aydın’da faaliyet gösteren kulüplerin desteklenmesi lazım.

Son zamanlarda yerel yönetimler, belediyeler futbol kulübü kuruyor. Başarılı olan da var olmayan da. Son zamanlarda borç batağında batan kulüpler de var. Kaybedilen şehrin enerjisi oluyor, yönetici bulamıyorsun ve ehil olmayan insanlar yönetici yapılınca sonu hüsran oluyor. Önlerinde çok kötü Aydınspor örneği var. Evlerine iş yerlerine hacizler geldi. JANTSA’nın Sahibi Sn. Şefik Çerçioğlu’na bile yurt dışı yasağı geldi o dönem.

Bu saatten sonra Yalçın Pekgüzel’e, Tansel Önder’e, Polat Makine’ya, Hakkı Usta Oğulları’na, Eker Zeytin’e, Uğur Dondurma’ya gel dersen gelir mi?

Belediyelerde ise belediye başkanına yakın isimler belediye başkanı tarafından atanıyor. Bu yöneticiler başkanı oldukları spor dalından anlamıyorlarsa kulüp batıyor. Onlar da belediye başkanı ya da valiyle fotoğraf çektirmek için oraya geliyor.

Size bir örnek anlatayım,

Aydın'da tanınmış inşaat firmalarından birinin sahibine “Abi sen futbol işlerinden anlamazsın niye bu yönetimde yer aldın” diye sordum.

“Ermancım biz belediyeden inşaatlarımızla ilgili ruhsat alıyoruz, bu ruhsatları alırken ödememiz gereken bedeller var zaman zaman yüksek miktarlarda ödüyoruz.

Ben bunları ödememek için yönetimde yer aldım. Kulübün ihtiyacı olan para söz konusu ise o hafta yüz bin lira mı lazım çıkartıp 50 bin lira veriyorum. Gördüm ki belediyedeki işlerim çok hızlı görülüyor. Böylelikle yerel yönetimdeki baskıyı hiç hissetmedim” dedi.

Beyefendinin buradaki faaliyeti spor kulübünün başarısı değil, kendi menfaati. Böyle olunca o kulüp başarılı olur mu?

Değerli okuyucularım, maalesef bu belediye kulüplerinde elli bin türlü iş oluyor bu yüzden belediyeler bir kanunla bu futbol kulübü işlerinden uzaklaşmalı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ne dedi? Ben oğluma futbol kulübü almadım dedi.

Menajerlerle transferlerde dönen dolapları menfaat çarkını çok yakından biliyorum.

Sonuçta belediyeler belediye hizmetlerini yapmalı kesinlikle amatör ruhla çalışmalı sonra benim vergilerimle niye çeşitli spor dallarında bu harcamaları yapıyorlar. O ildeki amatör kulüplerden sporcu yetiştirsinler..

Erman Çetin Kardeşimin yukarıdaki anlattığı müteahhit olayı vallahi içimi acıttı.

 

Ahmet Abi, Aydın’da amatör spor kulüpleri perişan halde. Lisans ücretlerini yatıramıyorlar müsabakalara gidemiyorlar. Aktif olan çok az amatör kulüp var. Yerel yönetimler bunlara destek vermeli.

Sevgili Erman, Kuşadası, Didim niye plaj voleybolu düzenlemiyor da onun yerine konser düzenliyor?

Ahmet Abi, o spora ilgileri yok ki. Buna örnek şehirde otopark sorunu varken özel şoförü ve korumaları ile gezen belediye başkanından otopark sorununu bitirmesini bekleyemezsiniz. Efeler Belediye Başkanının bisiklete binmesi için uğraş verdik. Mesaiye onunla gidip gelecekti, makam aracı olarak kaydettiriyorum dedi. Bir gün bize haber saldı gazeteciler sabah evinin önüne geldi başkan iskarpin ayakkabı, pantolon ile kravat ile bisiklete bindi ve belediyenin yolunu tuttu.

Çünkü bisiklet binmek Fatih Beyin hayat tarzı değil ki bunu eleştirmek için söylemiyorum. Ama olmuyor. 400 metre bisiklet yolu yapacağım dedi ben 4000 metre bisiklet yolu yapacağını sandım şaka gibi 400 metre bisiklet yolu düzenlemesi yaptı.

Oda Hüseyin Aksu’nun yaptı yürüyüş yolundaki tartan pist kaplı yolun 400 metrelik kısmı 400 metre bisiklet yolu haline getirildi.

Meselenin özünü kavramak için bunu söylüyorum. Kusura bakmasın kimse.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu böyle etkinliklerde pek yer almaz iken ilk vuruşu o yaptı. Penaltı attı baya da başarılı oldu ama kendi spor kulübünün başkanı böyle bir etkinlik düzenlemedi. Ya da biz duymadık. Özlem Hanım bu isimlere bir ders mi verdi, ne dersin?

Ahmet abi, biz yerel yönetimler gibi bir bütçeye sahip değiliz. Mütevazi bütçeye göre yaptık biz de onlardaki bütçe olsa daha ses getiren organizasyon yaparız. Bu Müsabakalar bir aydır devam ediyor son derece profesyonelce müsabakalar yapılıyor. Toplamda 32 takım katıldı en az bir o kadarını kabul etmedik teknik heyet bunları inceledi.

İlçelerden de katılanlar var. Bir takım var 100 kişilik taraftarıyla geliyor maçlara. İnsanlar sosyalleşiyor ve insan şehirde kalıyor. Katma değer yarattık.

Takımlar sponsorlarıyla geliyor.

Kadın taraftarlar geliyor, aileleri geliyor, çocuklarıyla geliyorlar. Büfeler, kantinler gelir elde ediyor.

Maçlarımızda gözlemcilerimiz var. Hakemlerimiz var çok ciddi çalışma sözkonusu.

Disiplin kurulu var. Hatta disiplin dışında bulunan 1-2 takımı ihraç ettik.

Erman, Aydın Büyükşehir, ilçe belediyeleri, beden terbiyesi, üniversite ve Valilik, Aydınpost’un bu faaliyetinden örnek alıp diğer amatör sporlarda Aydın’da turnuvalar organize ederler inşallah. Ne dersin?

Ahmet Abi, www.aydinpost.com farklı spor dallarında da organizasyonları hedefliyoruz. Aydın’da çocuklarımızın gideceği bir tane yüzme havuzu yok, bir yaşam vadimiz yok..

Karpuzlu pazarındaydım vatandaşlar ile konuştum hava sıcak, ne yapıyorsunuz denize gittiniz mi dedim hayır gitmedik bizim imkânımız yok diyor insanlar.

Sohbet anında, şu anlattılar;

Aydın Büyükşehir burada yüzme havuzu ve tesisi yaptı, görkemli açılışı yapıldı, evet biliyorum dedim.

O tesis şimdi çalışmıyormuş. Tesis Aydın Büyükşehir’e ait olduğu için Karpuzlu Belediyesi ilgilenemiyor dediler.

Ben de bunun üzerine Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’i ziyaret etmek istedim. Makamında değildi ama not bıraktım sekreteryaya. Hilmi Başkan, Karpuzlu halkı için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapsın hatta bir protokolle orayı kiralayıp halkı bu hizmetten istifade ettirmelidir.

DEĞERLİ OKUYUCULARIM,

Karpuzlu Belediyesi MHP'li olduğu için acaba cezalandırılıyor mu diye düşünmedim değil.

Bence bundan Özlem Hanımın haberi yoktur. Onun çevresindeki basiretsiz ve iş bilmez yöneticiler bunu yapıyor olabilir. Bu tesisi Özlem Hanım ile birlikte açmıştık Yörük kadınlarının sevincini unutamam.

Sayın Özlem Hanımın Bilgisine.

ERMAN, SON SÖZLERİNİ ALAYIM…

Bu futbol organizasyonunu gelecek sene 4 ya da 5 ilçede gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Nazilli, Kuşadası, Didim, Efeler ve Söke’de yapacağız talep çok aldık.

Turnuvanın finali kaçırmamanızı öneririm.

Ahmet ağabey sana da teşekkür ederim, Aydınlı doğru projeleri destekliyor belirtmek isterim. Tüm okuyucularımıza ve ailelerine, pandemisiz günler dilerim.

Turnuvaya katılan tüm takımlara, Aydınpost yazarlarına, çalışanlarına ve teknik heyete teşekkür ederim.