“Yeni bir Avrupa ve Ortadoğu yaratmak” adlı bu bölümde Breivik, modern “haçlı şövalyelerinin” Avrupa’da iktidarı ele geçirmesinden sonra neler yapacağını anlatıyor.

Breivik’in gönlündeki Türkiye, Sevr haritasını andırıyor. Zaten kendisi de, Kurtuluş Savaşı sayesinde hayata geçmeyen bu antlaşmaya gönderme yapıyor.

‘Hayalindeki Türkiye’ye sadece Antalya bölgesinden’ çıkış veren cani, İstanbul dahil Batı Anadolu’yu Yunanistan’a, doğu ve güney bölgelerini Ermenistan’a katıyor. Breivik, “Yeni Avrupa inşa edilirken Türkler İç Anadolu’ya sürülsün. NATO varlığını sürdürmek istiyorsa, Rusya’yı üye olarak alıp Ankara’yı ihraç etsin. Yeni NATO üyeleri Ortadoğu ve Anadolu’ya yönelik haçlı seferini desteklemek zorunda” diyor. Ayrıca Arnavutluk’u, Yunanistan, Hırvatistan ve Sırbistan arasında paylaştıran Breivik, tüm Müslüman Arnavutları ve Kuzey Kıbrıslıları da gemilerle İç Anadolu’ya sürmekten yana. Bu durumda İç Anadolu nüfusunun 80 milyonu aşması beklenebilir.

ABD de savunamayacakmış
Türkiye’ye saldırmadan önce Pakistan’ın nükleer silah teknolojilerini Ankara’ya aktarmasının önlenmesi gerektiğini savunan Breivik, kendi kontrollerindeki Yeni Avrupa’nın bu saldırganlığına ABD’nin cevap veremeyeceğini, çünkü orada da iç savaş çıkacağını belirtiyor. Breivik’in “yeni Ortadoğu” için diğer tasarıları, Balkanlar’dan tüm Müslümanları atmak, Mescid-i Aksa’yı yıkıp Süleyman’ın Tapınağını yeniden inşa etmek, İran’da bir Zerdüşt devlet kurmak ve Sudan’ı Hıristiyanlaştırmak.