Yeşim Özsoy Gülan'ın yazıp yönettiği, Ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun yeni oyunu, "Yüzyılın Aşkı" başlıyor. Geçen yüzyılın Türkiye'sinde 8 değişik zamanda, farklı karakterlerin yaşadıkları hayali aşk hikayelerini anlatan oyunda; Deniz Celiloğlu, Sanem Öge ile birlikte rol alıyor.

İstanbul- Yeşim Özsoy Gülan"ın yazıp yönettiği, Ve Diğer Şeyler Topluluğu”nun yeni oyunu, “Yüzyılın Aşkı” başlıyor. Geçen yüzyılın Türkiye"sinde 8 değişik zamanda, farklı karakterlerin yaşadıkları hayali aşk hikayelerini anlatan oyunda; Deniz Celiloğlu, Sanem Öge ile birlikte rol alıyor.

2008 yılından beri pek çok tiyatro projesinde yer alan, 2010 yılında gösterime giren “Ev” adlı filmdeki başrol oyunculuğuyla ve şu sıralar rol aldığı “Kanıt” adlı dizideki rolüyle dikkat çeken Deniz Celiloğlu; Ve Diğer Şeyler Topluluğu"nun yeni projesi, “Yüzyılın Aşkı” nda oynuyor. Oyunda; birçok tiyatro oyununun yanı sıra, son olarak “Ejder Kapanı” adlı filmde hemşire rolünde izlediğimiz Sanem Öge, Deniz Celiloğlu ile birlikte sahne alıyor.

“Yüzyılın Aşkı”; geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye"sine resmi tarihin dışında çıkarak farklı bir yorum getirmeyi ve bu yolla yakın tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyor. Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan"ın gerçekleştirdiği oyununun ses tasarımını; bilgisayarı sahnede bir enstrüman gibi kullanarak yurt içinde-yurtdışında pek çok konserler gerçekleştiren Korhan Erel üstleniyor. Oyunun su altında gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri, yapıtları Berlin, Paris ve İstanbul'daki koleksiyonlarda yer alan çok yönlü sanatçı Genco Gülan"a; video çekimleri ise Altın Portakal Ödüllerinde “Ben ve Nuri Bala” filmiyle En İyi Belgesel Ödülü alan Melisa Önel"e ait.

“Yüzyılın Aşkı”; Mart ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30"da GalataPerform"da izlenebilecek.