Samsun'da sokak ortasında 2 çocuğunun gözleri önünde eski eşini falçata ile saldırarak yüzünden yaraladığı için tutuklanan eski kocanın yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi'nde yaklaşık 8 ay önce meydana gelen olayda, 6 ve 10 yaşındaki 2 çocuğunun gözleri önünde 10 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı eşi Nuray U.'ya (29) falçata ile saldırarak yüzünden ağır yaraladığı için tutuklanan Ender Ç.'nin (43) Samsun 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Hakkında 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ender Ç., kendini savundu. Eşini sevdiğini söyleyen Ender Ç., "Eşimle ayrıldık. Ben kendisini sevdiğim için yeniden bir araya gelmeye çalışıyordum. Bu nedenle zaman zaman tartışmamız olurdu. Olay günü çocukları kendisine teslim etmek için buluştuk. Aramızda tartışma çıktı. Bana hakaret etti. Bir anda sinirlenerek kendimi kaybettim. Arka cebimdeki falçatayı yüzüne doğru salladım. Ancak, kaç defa salladığımı ve neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Montaj işinde çalıştığım için falçatayı devamlı yanımda taşıyordum. Ben kesinlikle saldırıyı önceden planlamış değilim. Bir anda gelişen olaydır. Yaptığım işten dolayı pişmanım. Beraatime karar verilsin" dedi.

Olaydan sonra yüzünde derin falçata izleri oluşan ve yaşadığı dehşet anlarını anlatan Nuray U., "Sanık benim boşandığım eşim olur. Ayrıldıktan sonra 2 yıl boyunca 'seni kimseye yar etmeyeceğim' şeklinde sözlerle beni tehdit etti. Daha önce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Ancak ben kendisine onu istemediğimi ve bir daha bir araya gelemeyeceğimizi defalarca söyledim. Arefe günü önce telefonla aradı. Müşterek olan çocuklarımıza kıyafet alacağını ileri sürerek çocukları evine getirmemi istedi. Ben eve gelemeyeceğimiz söyledim ve olay yerinde buluştuk. Buluşma yerine gittiğimde arkamdan gelip kolumdan tutarak beni yaraladığı ıssız yere doğru götürdü. Burada benimle barışmak istediğini söyledi. Arka cebinden çıkardığı falçata ile defalarca yüzüme vurdu. Ellerimle yüzümü kapatmak isterken bu kez ellerimden de yaraladım. Ayrıca kafama da 16 dikiş atıldı. Zaten önceden de 'yüzüne kezzap atıp güzelliğini bozacağım" diyerek tehdit ediyordu. Çevreden yetişenler olmasıydı beni öldürecekti. Kızım elini tutunca ben kaçıp apartman boşluğuna saklandım. Bu olay nedeniyle maddi ve manevi zararlara uğradım. Sanıktan şikayetçiyim. Aynada yüzüme bakamıyorum. Toplum içine giremiyorum" diye konuştu.

Hakim Ender Ç.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma tanıkların dilenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.