ANTALYA'da emekli gümrük memuru 60 yaşındaki Osman Aşık, başı testereyle kesilmiş halde çuval içerisinde Vakıf Zeytinliği'nde bulundu. Parmağındaki alyanstan, cesedin Aşık'a ait olduğu belirlendi. Polisin cinayet zanlısı olarak gözaltına aldığı 4 kişiden İbrahim Bozkurt, nikâhsız yaşadığı Bahar Sarıtaş'ı taciz ettiği için Osman Aşık'ı öldürdüğünü öne sürdü. Bozkurt'un, eşinin kaybolduğunu bildirmek için polise başvuran Aynur Aşık ile birlikte arama çalışmalarına katıldığı da ortaya çıktı. Antalya'nın Kepez İlçesi Mazı Dağı Atakent Sitesi'nde oturan Osman Aşık'ın eşi Aynur Aşık, 3 hafta önce akraba ziyareti için İstanbul'a gitti. 30 Ocak'ta döndüğünde eşini evde bulamayan kadın, evin dağınık olduğunu ve hırsız girdiğini farketti. Evden eşi Osman Aşık'a ait ruhsatlı tabanca, müzik seti, ziynet eşyaları, 3 valiz ve bazı eşyaların çalındığını gören Aynur Aşık, eşinin arkadaşı İbrahim Bozkurt ile birlikte Sanayi Polis Merkezi'ne giderek, evlerine hırsız girdiğini söyledi. Eşinin bir yere gitmiş olabileceğini düşünen kadın, 2 Şubat gününe kadar eşi eve dönmeyince bu kez yine İbrahim Bozkurt ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek, Osman Aşık'tan haber alamadığını, cep telefonuna ulaşamadığını söyledi. Polis, kayıp adamla ilgili araştırma yaparken, Osman Aşık'ı tanıyan yaklaşık 30 kişinin ifadesine başvurdu. Evde hırsızlık olması ve kaybolan Osman Aşık'ın cep telefonunun kapalı olması polisi şüphelendirince soruşturmaya Cinayet Büro Amirliği de katıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, Aşık'ın en son İbrahim Bozkurt ile birlikte görüldüğünü belirledi. Polis savcılıktan aldığı izinle İbrahim Bozkurt'un evinde arama yaptı. Aramalarda Osman Aşık'ın evinden çalınan müzik seti, tabanca ile Bozkurt'un birlikte yaşadığı Bahar Sarıtaş'ın üzerinde, evden çalınan ziynet eşyaları bulundu. Bozkurt'un yanı sıra birlikte yaşadığı Bahar Sarıtaş'ın da ifadesini alan polis, çapraz sorgu yöntemiyle cinayeti aydınlattı. İbrahim Bozkurt ifadesinde, Osman Aşık'ı, nikâhsız yaşadığı Bahar Sarıtaş'ı taciz ettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Bozkurt polislere, “Bahar Sarıtaş ile birlikte 29 Ocak günü Osman Aşık'ı öldürdük ve bir çuval içerisine koyduk. Hurda toplamada kullandığım 3 tekerlekli motosikletime bindirerek Vakıf Zeytinliği arazisine bıraktık” dedi.

BAŞI BULUNAMADI
Polis zanlının gösterdiği yerde, Osman Aşık'ın bedeninin yarısı çamur içerisine gömülmüş, bir bölümü parçalanmış çuval içerisindeki cesedi buldu. Yapılan incelemede Osman Aşık'ın başının testere ile kesildiği, daha sonra atıldığı zeytinlik alanda köpekler tarafından çuvalın parçalandığı, vücudunun karın ve ayak kısmının yendiği, başı ve sağ kolunun olmadığı, sol kolunda ise sadece yüzük parmağı ve alyansının olduğu belirlendi. Aynur Aşık, eşini parmağındaki alyanstan teşhis etti. Bozkurt'un, Osman Aşık'ın cep telefonunu da bir telefon bayisine sattığı belirlendi.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Polis, İbrahim Bozkurt, Bahar Sarıtaş ile birlikte, cinayete yardım ettiğini tespit ettiği İbrahim Bozkurt'un kardeşi Yakup Bozkurt ve arkadaşı Cüneyt Kayalı'yı da gözaltına aldı. Çelişkili ifadeler veren şüphelileri sorgulayan polis, Osman Aşık'ın kendisini çok zengin olarak tanıttığını, İbrahim Bozkurt ve yakınlarının ise parasını yağmalamak için Aşık'ı öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Şüphelilerin sorgusu halen sürüyor.

EŞİ İLE BİRLİKTE ARAYIP AĞLAMIŞ
cinayeti itiraf eden İbrahim Bozkurt'un, Osman Aşık'ın eşiyle birlikte 2 kez polise gittiği, polisler arama yaptığı sırada Aynur Aşık'la birlikte gözyaşı döktüğü ortaya çıktı. Polis Bozkurt'un daha önceki yıllarda inşaat işçisi olarak çalıştığı ve inşaattan düşerek sakatlandığını belirledi. Bozkurt çalıştığı inşaatın müteahhidine dava açarken, yakınlarının, “Osman Aşık diye bir emekli memur var. Bilgili adam, sen müteahhitle uğraşamazsın. Gel seni onunla tanıştıralım, sana yardım eder” dedi. /DHA