Kaleşnikof ve değişik tabancalara ait fişek, kovan ve şarjörlerin ele geçirildiği operasyonla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, 156 Jandarma İmdat telefonuna gelen bir ihbarda Balıkesir merkeze bağlı Ertuğrul köyü Üzümcü Köprüsü altında bir poşet içerisinde mühimmat bulunduğu bildirildi. 

Hemen olay yerine sevk edilen Olay Yeri İnceleme ve devriye ekipleri ekiplerinin bölgede yaptığı araştırmalar sonucunda belirtilen mevkideki çınar ağaçlarının dibinde siyah renkli poşet içerisinde koli bandı ile sarılmış karton kutu içinde bol miktarda mühimmat ele geçirildi.

Tek tek ayrılarak sayılan mühimmatların içerisinde 10 adet 7.9 mm çapında boş kovan, 7.9 mm çapında dolu mermi, 7.7 mm çapında boş kovan, 4 adet 7.7 mm çapında dolu mermi, 45 adet menşei belli olmayan dolu Kaleşnikof mermisi, 4 adet menşei belli olmayan boş Kaleşnikof kovanı, 20 adet 9 mm çapında boş kovan, değişik çaplarda tabanca mermileri, G-3 piyade tüfeğine ait gez, Kaleşnikof şarjörü, mp-5 makineli tabanca mermisi, Doçka silahına ait mermi, ucu açık patlamamış fünye 1 adet 12.7 mm çapında uçaksavar mermisi, mantar tabancasına ait patlamamış tapa, 1 metre uzunluğunda sarı renkli saniyeli fitil ele geçirildi.

Olayı jandarmaya bildiren O.S. isimli şahsın alınan ifadesinde ailesi ile birlikte Balıkesir-Savaştepe Karayolu 18. kilometrede bulunan Ertuğrul köyü, Üzümcü Köprüsü altına piknik yapmak amacı ile gittiklerini söyledi.

O.S. babası İ.S.'ın ellerini yıkamak için köprü altından geçen ırmağa gidip geriye döndüğünde poşeti gördüğünü, içinde ne olduğunu merak edip birlikte poşeti açtıklarını ve poşetin içinden çıkan mermileri görünce hemen jandarmayı arayıp ihbarda bulunduklarını anlattı. 

Olay yerine sevk edilen bomba arama köpeği ile yapılan aramada başka bir mühimmat ve patlayıcının tespit edilemediği, bulunan mühimmat ve patlayıcıların İl Jandarma Komutanlığı tarafından kriminal inceleme yapılma k üzere muhafaza altına alındığı, olayla ilgili kapsamlı şekilde soruşturma başlatıldığı bildirildi.