Selefi olan eşi Nestor Kirchner’i Ekim 2010’da kaybeden Fernandez, sandıkların yüzde 97’sinin açılmasının ardından oyların yüzde 54’ünü toplayarak büyük bir zafer elde etti. Fernandez’in en yakın rakibi ise yüzde 17 oyda kaldı.
 
 
Binlerce destekçisinin önünde zafer konuşması yapan Fernandez, “Verilen bu kararın ardından, Arjantin için yürüttüğüm ulusal projenin devam etmesi için bana güvenmeye devam edin” ifadesini kullandı.
 
Fernandez, bahsettiği “projenin” Arjantin’in kaynaklarını gelirlerin artırılması, istihdam yaratılması, ulusal sanayi kapasitesinin güçlendirilmesi, yoksulluğun azaltılması ve ekonomik büyümenin artması olarak belirtti.
 
TARİHE GEÇEN KADIN LİDER
Fernandez’in vefat eden eşi ve selefi Kircher’in devlet başkanlığı görevine geldiği 2003’ten bu yana, Arjantin’de yoksul ile zengin sınıf arasındaki gelir farkı yarı yarıya azaldı.
 
Latin Amerika ülkelerinde ikinci kez devlet başkanlığına seçilerek tarihe geçen Fernandez, 27 Ekim’de ölüm yıldönümü dolayısıyla anılacak eşinin yanında olmaması yüzünden “buruk bir sevinç yaşadığını” ifade etti.