AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, dönemlik sisteme göre öğretim yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne ilişkin akademik danışmanlık dersleri 24 Ekim'de başladı.

Uzaktan öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencileri için öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslere yönelik yüz yüze Akademik Danışmanlık dersleri 2 Ocak'ta başlayacak.

Ülke genelinde 80 il ile Alanya, Bandırma, Biga, Bozüyük, Elbistan ve Nazilli'nin yer aldığı 6 ilçe dahil 91 merkezde gerçekleştirilen akademik danışmanlık derslerine, öğrenciler kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecek. Ayrıca derslerde devam zorunluluğu da bulunmuyor.

Öğrenciler, derslikler ile derslerin gün ve saatlerini bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki ''Akademik Danışmanlık Hizmetleri'' bölümünü inceleyerek öğrenebilecek.

Akademik Danışmanlık kapsamında, ''1. sınıf; Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş, Osmanlı Türkçesi'ne Giriş, Eski Türk Edebiyatı'na Giriş, 2. sınıf; Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi, 3. sınıf; Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce derslerinde yüz yüze öğretim yapılacak'', 4. sınıf öğrencileri için ise akademik danışmanlık uygulanacak.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencileri için verilen bu dersler yeterli altyapısı ve öğretim elemanı olan merkezlerde yapılabilecek. İlgili öğrenciler, bulunduğu merkezde bu derslerin olup olmadığını Açıköğretim Büroları'ndan öğrenebilecek.

Bu öğretim döneminde dönemlik kredili sisteme geçen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün 24 Ekim'de başlayan 1. dönem (güz dönemi) akademik danışmanlık dersleri 20 Ocak'ta sonlandırılacak ve 2. dönem (bahar dönemi) akademik danışmanlık dersleri ise 27 Şubat 2012'de başlayıp 31 Mayıs 2012'de bitecek.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için 2. dönemde ''Osmanlı Türkçesine Giriş II ve Eski Türk Edebiyatı'na Giriş: Söz Sanatları'' derslerinde akademik danışmanlık yapılacak.