GALATASARAY
Leo Franco
Sabri
Emre Aşık
Servet
Hakan
Keita
Mustafa
Mehmet Topal
Kewell
Arda
Baros

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ekrem
Ferrari
Sivok
Üzülmez
Ernst
Fink
Holosko
Serdar
Tabata
Nihat

STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 21.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Bülent Yıldırım

Olağanüstü güvenlik
Sezonun ilk derbisi öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Maç öncesi, sırası ve sonrasında sıkı tedbirler uygulanacak. Galatasaray-Beşiktaş arasındaki karşılaşmada bin 320 emniyet personeli ile bin 40 özel güvenlik personeli görev yapacak. Statta 6 polis kamerası, 83 stat kamerası olmak üzere toplam 89 kamera ile tespit yapılacak. Giriş kapıları ise 18.00"de açılacak.

Tüm gözler derbide
Spor medyasının gündem maddesi olan zorlu mücadele öncesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği"ne toplam 290 gazeteci akredite oldu. Dev maçta basın tribününde 210, saha kenarında ise 80 foto muhabiri görev yapacak. Derbiyi izleyecek gazeteciler arasında 7 de, yabancı medya mensubunun bulunduğu bildirildi. Yoğun talep nedeniyle çok sayıda akredite ise geri çevrildi.

Açık değil kapalı!
Ali Sami Yen Stadı"nın eski açık tribününde, Sarı-Kırmızılı taraftarlara ayrılan bölümün üstü kapatıldı. 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (GSYİAD) tarafından yapımı gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla, kombine biletleri daha önce tükenen eski açık tribünde maçları takip edecek Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının 2009-2010 sezonunda yapacağı maçları daha rahat bir şekilde izleyebilecek. GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sarıkaya, “Misafir taraftarların bulunduğu tribünün de üstünü 1 ay içinde kapatacağız” diye konuştu.

Yağmurluk rekabeti!
Galatasaray"ın, Beşiktaşlılar"a yağmurluk dağıtacağını açıklamasının ardından Siyah-Beyazlı kulüp de müjdeyi verdi. Üzeri kapatılamayan eski açık tribündeki misafir bölümünde maçı izleyecek taraftarlara, stada girişte Siyah-Beyaz yağmurluk dağıtılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, “Ali Sami Yen"de takımımızı yalnız bırakmayacak olan taraftarlarımıza stat önünde yağmurluk verilecektir” dendi.