İşlemler Asayiş Şube üzerinden yürütülürken, operasyonu Organize Suçlarla Mücadele birimi yaptı.

Böylece ekiplerin daha rahat çalışması sağlandı. Olaydan bir gün sonra saldırganlar belirlenirken, bütün şüphelilere ulaşılması için 3 gün beklenildi. Zanlı Abdullah Uçmak'ın gözaltına alınmasının ardından, Tatlıses'i ziyarete giden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, polisin titiz çalışmasını övdü. Mutlu, ziyaret için saldırganların yakalanmasını beklediklerinin altını çizerken, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Buraya yüz akıyla gelmemiz için bu gerekiyordu." dedi. Tatlıses'in sağlık durumuyla ilgili sorulara ise Vali'den duygusal cevaplar geldi: "Bize elini sallayarak selam verdi. Çok etkilendik. Bu tabloyu görmek sevindirici."

İstanbul Emniyeti, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e suikast düzenleyenleri bulmak için farklı bir yöntem uyguladı.

Saldırının gerçekleştiği 13 Mart 2011 Pazar gecesinden itibaren olayın faillerinin peşine düşen polis, işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü üzerinden yürüttü. Cinayet Masası ekiplerinin bazı kişilerin ifadelerini alması ile devam eden süreç, asıl operasyonda Abdullah Uçmak ile birlikte 14 kişinin Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınmasıyla yön değiştirdi. Asayiş Şube üzerinden yürütülen soruşturmanın asıl adresinin Organize Şube olduğu ve olayın hemen ardından saldırganların izine ulaşıldığı ortaya çıktı. 3 gün beklenmesinin sebebinin ise olaya karışan bütün şüphelilere ulaşılmak istenmesi olduğu belirtildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Tatlıses'i ziyaret etti. Tatlıses'e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili olarak şu ana kadar 14 kişinin gözaltına alındığını belirten Mutlu, Abdullah Uçmak'ın olayla doğrudan bağlantısı olduğu yönünde ellerindeki delillerin yeterli olduğunu açıkladı.

Saldırıdan hemen sonra olayın aydınlatılması ve faillerin ortaya çıkarılması için çalışmalara başladıklarını anlatan Vali Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün titiz bir çalışma yürüttüğünü vurguladı. Mutlu, "Olayın aydınlatılması başta ailesi olmak üzere, sevenleri ve milletimizin gönlünün ferahlaması için hassas bir çalışma sürdürüldü.

Şahısların ifadeleri, sorgulama süreci devam ediyor. Soruşturma tamamlanınca tekrar kameraların karşısına geçerek açıklama yapacağım." dedi. Tedaviye bağlı olarak doktorların izin vermesi halinde Tatlıses'in ifadesinin alınacağını söyleyen İstanbul Valisi, Abdullah Uçmak'la ilgili şu bilgileri verdi: "Kendisinin olayla doğrudan bağlantısı olduğu yönünde elimizdeki deliller fevkalade yeterlidir. Bu aşamada bu kadarını net olarak söyleyebilirim. Aracın içindeki kişiler de gözaltında. Kalaşnikof silah elde edildi. Laboratuvar tetkikleri sürüyor."

OTOMOBİL 160 KM HIZLA KAÇIYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da saldırıdan bir gün sonra şüphelileri tespit ettiklerini fakat sonuca bağlamak için şahısları o zaman almadıklarını anlattı. Çapkın, "İkinci gün bunları tespit etmiştik. Ancak delil topladık. Buraya yüz akıyla gelmemiz için bu gerekiyordu. O yüzden şimdi ziyarete geldik." ifadesini kullandı.

Öte yandan operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Kiralık olan otomobilin GPRS sistemi ile saniye saniye takip edildiği öğrenildi. Buna göre araç saldırı esnasında saat 00.14'te 19 km hızla ilerliyor. Saldırının ardından hızla olay yerinden uzaklaşan araç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 120 kilometre hızla Anadolu yakasına geçiyor. Aracın hızı zaman zaman 160 km'ye kadar çıkıyor.

Şüphelilerin sorgularında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Abdullah Uçmak'ın, sorgusunda "Ele geçirilen silah bana ait değil. Geçmişteki husumetten yararlanmak isteyen kişiler bunu yapmış olabilirler." dediği öğrenildi.

El sallaması bizi duygulandırdı

İbrahim Tatlıses'i ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaşadıklarını şöyle aktardı: "Kendilerine, emniyet müdürümüzle birlikte ziyaret ettiğimize dair bilgi verildiğinde bize elini sallamak suretiyle çok net bir şekilde yanıt verdi. Tabii böyle bir hareketle bize selam vermesinden fevkalade duygusal olarak etkilendiğimizi ifade etmek istiyorum. Böyle bir tabloyu görmek çok sevindirici.'' Tatlıses'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu ise sanatçının sağlık durumunun dünle aynı olduğunu açıkladı.

Tatlıses'in, ailesi ile düzenli olarak görüştüğünü belirten Çuhadaroğlu, "Onlarla iletişim kurabiliyor." dedi.

Tatlıses'in hayati riskinin azaldığını aktaran Çuhadaroğlu, "İyileşme süreci içerisinde ortaya çıkabilecek olumsuz gelişmeleri önlemek için ilaç tedavisini sürdürüyoruz. Yoğun bakımda olduğu için risk devam ediyor." ifadelerini kullandı.

zaman