Avukat Alper Sarıca, evli olduğunu bildiği halde kendisiyle birlikte olan kişinin de en az eşler kadar suçlu olduğunu belirterek, "Ne yazık ki ülkemizde aldatılmak, kişinin kaderiymiş gibi benimsetilmiş, bu onur kırıcı davranışla karşı karşıya kalan binlerce insan kendini çaresiz hissetmiş, hatta kimi zaman depresyona girerek intiharın eşiğine gelmiştir.
Türk Medeni Kanunu'nun 185'inci maddesinde yer alan 'Evlenmeyle eşler arasındaki evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar' biçimindeki düzenleme gereğince, evli bir kimsenin evlilik dışı birlikteliği, diğer eşin sosyal kişilik değerlerine saldırı niteliğindedir. Bu eyleme, evliliği bilerek katılan kişi de diğer eşin uğradığı zarardan sorumludur.
Demek oluyor ki eşinizin size olan sadakatini, iradesini etkileyerek bertaraf eden kişi bunun neticesinde hukuki bir yaptırımla tarafınızca açılabilecek manevi tazminat davası ile karşı karşıya kalabilecektir.Herhangi bir kişi karşı tarafın evli olduğunu bildiği halde, duygusal veya cinsel ilişkiye girerse, Borçlar Kanunu'nun 49'uncu maddesi gereğince manevi tazminatla sorumlu tutulmalıdır'' dedi.

Avukat Alper Sarıca burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususun birlikte olan kişinin eşinizin evli olduğundan haberdar olması olduğunu, özellikle uzun bir ilişkide bunu bilmediğini iddia eden tarafın inandırıcılığa sahip olmasının oldukça güç olacağını belirtti.