Yapılan ilk doğa yürüyüşüne İngiliz ve Türk 16 kişi katıldı. Kuşadası-Seferihisar arasında yapılan yürüyüş hakkında bilgiler veren yürüyüşü organize eden işletme sahibi Türker Ertuncay, “Ege"nin yaygın bitki örtüsü makiler arasında ve zorlanarak yürüdüğümüz taşlı yollarda güzel bir gün geçirdik. Sezonun ilk erken uyanış günüydü..

İngiliz – Türk 16 Didimli sabah 7"de Altınkum"dan hareket ettik Kuşadası"ndan Seferihisar yoluna yöneldik ve K.Menderes"i geçince Zeytinli Köyüne vardık Köyden ayrılıp tepelere tırmanmaya başladık ve makilik alan bizi karşıladı. Bu bölgede göller çoktu ve Efes Kentine ulaşan denizin önü Menderes"in alüvyonlarıyla kesilince yer yer alüvyonla doldurulamayacak kadar derin ve geniş alanlar gölleri oluşturmuş. İlk karşımıza çıkan göl Barutçu"ydu. Tatlı su gölüydü. 4 metre derinliğindeki Barutçu"nun büyüklüğü 74 hektar. Barutçu"nun hemen çok yakınındaki Gebekirse gölü ise hafif tuzlu.5 metre derinliğinde ve 75 hektar büyüklüğündeki bu göl, İzmir"in Yaban Hayatı Koruma Sahası içinde yer almaktadır. Çiçekler, böcekler, kekik kokuları ve doğa derken yürüyüşümüz sona erdi. İlk yürüyüşümüz çok güzel geçti” dedi.

Ertuncay, 18 Ekim"de geziyle de ilgili bilgiler vererek, “18 Ekim"de 10 kilometrelik Naipli Köyü-Antik Roma Yolu-Magnesia parkurunu yürüyeceğiz” diye konuştu.