Bildiğiniz üzre cep telefonu tüm dünya ülkelerinde her gün binlerce kazaya sebebiyet veriyor. Kazaların çoğu traji komik bir hal alırken, kimileri ise ekranda izleyenleri boğuk bir yassa büründürebiliyor.

Aslında hemen hemen hepimiz cep telefonu ile yolda giderken muhakkak mesajlaşmış veya telefonla konuşmuşuzdur. Bazen başımıza kazalar da gelmiştir. Bu kazaların dünyada çoğu ABD ülkesinde meydana geliyor şüphesiz. Hal böyle olunca yürürken mesajlaşma ve cep telefonu kullanımına yeni öngörü gerçekleştirilerek yasak getirildi.

Geçtiğimiz ay içerisinde ABD'de de gündeme gelen bu konu nihayet sonuçlandı. İlginç bir tartışmayla başlayıp buralara kadar gelen yürürken telefon kullanma olayı $85 gibi bir ceza rakamı ile sonlandı. Ceza lokal olarak ABD'nin New Jersey'de uygulanmaya şimdiden başlandı bile.

Aslında günümüzde büyük istatistik şirketlerinin internette milyonlarca kullanıcının katılarak yaptığı anket sonuçlarına göre günümüzde cep telefonu kullanıcılarının yaklaşık olarak %65'i yürürken mesajlaştığını kabul ediyor.