Çocuk yaşlarda geçirdiği bir hastalık sonucu bedensel engelli olarak kalan ve konuşma güçlüğü de çeken Sabri Kökçü, Kaymakam Resul Çelik'in destekleriyle hayatının akışını değiştirdi. Köyde, ''Kadife'' ismini verdiği eşeğiyle ve ailesinin yardımıyla kahveye, bahçeye giden Kökçü, şimdi hediye edilen akülü arabasıyla köyde kimseden yardım almadan gezmenin keyfini yaşıyor. 
     Daha öncede Kaymakam Çelik tarafından okuma yazma öğrenmesi için teşvik edilen Kökçü, köy Okulu Müdürü Ahmet Koyuncu tarafından evinde eğitilerek, okuma yazma belgesi aldı. 
     
     -KAYMAKAMIN DESTEĞİ SÜRÜYOR- 

     
     Son olarak Kaymakam Çelik, aldığı akülü özürlü arabasıyla engelli gence yeni bir yaşamın kapılarını açtı. Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 
     ''Her kim, nerede olursa olsun, yardıma muhtaç olan, özellikle engelli vatandaşlarımıza her konuda destek oluyoruz. Bundan sonra da olacağız. Sabri de onlardan biri. Daha önce okuma yazma öğretmeye çalıştık. İhtiyacı olan tuvalet ve banyosunu hazırladık. Şimdi de en büyük ihtiyaçlarından biri olan akülü özürlü arabası aldık. Çünkü bugüne kadar bahçeye, kahveye, hava almaya köyde dolaşmaya ailesinin yardımıyla bindiği eşeğiyle gidiyordu. Bundan sonra Sabri ailesine de fazla yük olmadan, akülü arabasıyla rahatça dolaşabilecek. Şimdilik biraz korkuyor ama arabasına alışınca korkuyu yenip daha rahat dolaşacak. 
     Desteklerimiz arttıkta Sabri'nin özgüveni de artıyor. Bugüne kadar verdiğimiz destekler, bundan sonra da devam edecek. Sadece Sabri'ye değil, bu tür vatandaşlarımıza her konuda destek olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanındadır.'' 
     Sabri Kökçü ise eşekten kurtulmanın sevincini yaşadığını belirterek, ''Kaymakamımız hayatımı değiştirdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır'' dedi. Kökçü, ''Bugüne kadar ailem beni kucaklarına alıp eşeğim kadifeye bindiriyorlardı. Bahçede hava almaya, kahveye gitmem için ailemin yardımı gerekiyordu. Bundan sonra kimsenin yardımı olmadan kendi başıma köyde gezinebileceğim. Çok mutluyum'' diye konuştu. 
     Sabri Kökçü, arabasına kavuştuğunda köyde sevinç turu attığını da sözlerine ekledi. 

yurume-engeli-gencin-akulu-araba-sevinci-834774_b.jpg