Bir süre sonra ifade değiştiren ve sağlık kontrolünde tecavüz bulgusuna rastlanmayan kızların, gözaltına alınan 3 kişiyi korkutmak için yalan söyledikleri ortaya çıktı.

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtta kalan lise son sınıf öğrencileri G.S. (17) ile aynı yaştaki G.G., geçen Perşembe kaçıp, önceden tanıkları Çine İlçesi’nde ailesiyle yaşayan kız arkadaşları T.T.’nin yanına gitti. Ancak T.T.’nin babası, iki kızın yurttan kaçtığını öğrenince, eve almadı. Bunun üzerine T.T., arkadaşlarının sokakta kalmaması için yalnız yaşayan M.G. (18), İ.K. (26) ve amcasının oğlu L.K. (23) ile tanıştırıp evlerinde kalmasını sağladı.

BAKKALA SIĞINDILAR

Üç gençle iki gün aynı evde kalan G.S. ve G.G., geçen Cumartesi ilçeye bağlı Karakollar Köyü’nde11e9951c41935a93e009d69b4e875086_2.jpg bakkal dükkanı bulunan Salih Kaygusuz’un (68) işyerine sığındı ve şiddet görüp tecavüze uğradıklarını söyledi. Bunun üzerine Kaygusuz, iki liseli kızı eşiyle evine gönderip jandarmaya haber verdi. Darp edilip tecavüze uğradıklarını tekrarlayan iki liselinin ifadesi doğrultusunda, yanlarında kaldıkları üç genç jandarma tarafından gözaltına alındı.

İDDİAYI KABUL ETMEDİLER

Jandarma tarafından sorgulanan M.G., İ.K. ve L.K., ifadelerinde, iki liseli kızın kendi istekleriyle evlerinde kaldığını ve tecavüz etmediklerini savundu. Bu arada, G.S. ile G.G., sağlık kontrolü için Çine Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan kontrolde iki kızın, vücudunda darp izine rastlandı, ancak tecavüz bulgusunun olmadığına dair rapor verildi. Bunun üzerine ifadelerini değiştiren liseli kızlar, tecavüze uğramadıklarını yalnızca üç kişiyi korkutmak istediklerini ve yurttan kaçtıkları için de böyle bir yalana başvurduklarını söylediği öğrenildi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan üç genç ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. İki liseli kız ise yurt görevlilerine teslim edildi.(DHA)

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

new-4.jpg