Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Kemerburgaz’daki Ağaçlı Çocuk Yurdu’ndan kaçan 17 yaşındaki Y.E., daha önce aynı yurttan tanıdığı  arkadaşı M.G. ile Kadıköy’de buluşup, taksiyle bir eve gitti. Bir süre sonra yanlarına isminin H. olduğunu öğrenilen kişi geldi. Burada sohbet eden grup, daha sonra esrar sarıp içti. Kendisinden geçen Y.E.'ye burada dizinin arkasından eroin enjekte edildi. Y.E., kendine geldiğinde evden ayrılmak istedi, ancak izin verilmedi.  Daha sonra da Y.E., uyuşturucu kuryesi olarak kullanılmaya başlandı. 

Yaşadıkları karşısında hayattan kopan Y.E., grubun güvenini kazanınca, "bakkala gidiyorum" deyip ayrıldıktan sonra polise sığındı. Y.E., polise verdiği ifadesinde şunları anlattı:

“Daha önce yurttan tanıdığım arkadaşımM.G. ile Kadıköy’de buluştuk. Taksiyle bir eve gittik. Bu evde sonradan isminin H. olduğunu öğrendiğim kişiyle tanıştık. Esrar sardılar ve ben de içtim. Kendimden geçmişim, uyandığımda dizimin arkasında ağrılar hissettim. Sonradan bana eroin verildiğini öğrendim. Evden ayrılmama izin vermediler. Zorla Yenibosna’ya götürdüler. Orada paket içerisinde eroin ve kokain aldık. Daha sonra banamal veriyorlardı, ben de teslimatı yapıyordum. Beni kurye olarak kullanıyorlardı.”

‘TARLADA SAKLIYORLARDI’ 
Olay yerinden geçen araçlara iki üç kez sinyal vererek haberleştiklerini söyleyen genç kız, ifadesine şöyle devam etti:
 
“Pazarladıkları uyuşturucuları bir tarlada zula yapmış oldukları yerin altında saklıyorlardı. Benimyanlarından ayrılmama izin vermiyorlardı. Onlara güven telkin etmiştim. Bir gün bakkala gideceğimdiye yanlarından ayrıldım, sonrasında polisleri gördümve hayati tehlikemvar diyerek yardımistedim.” Daha önce de esrar kullandığı öğrenilen genç kız, yeniden devlet korumasına alındı. Genç kıza eroin verilip verilmediğinin kesin tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis, genç kızın ifadesi doğrultusunda uyuşturucu satıcılarını yakalamak üzere çalışma başlattı.