Yönetmeliğe göre, yükseköğretim kurumları iş dünyası ve diğer paydaşlarla  ilişkilerini geliştirmek amacıyla senato kararıyla danışma kurulları  oluşturulabilecek. Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulu  Oluşturulmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yükseköğretim kurumlarının iş dünyası ve diğer paydaşlarla  ilişkilerini geliştirmek amacıyla danışma kurulları oluşturulabilmesine imkan ve  fırsat sağlamak amacıyla hazırlanan yönetmelik, bu kurumların her alanda iş  dünyası, kurum ve kuruluşlarla ve diğer paydaşlarla iş birliği yapması ve  ilişkileri geliştirmesine ilişkin danışma kurullarının oluşturulması ve  işleyişine ilişkin esasları içeriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44.  maddesinin f fıkrası uyarınca hazırlanan yönetmeliğe göre, yükseköğretim  kurumları eğitim öğretim ve araştırma süreçleri öncelikli olmak üzere ilgili  birim, bölüm ve programlara görüş ve öneri bildirmek üzere iş gücü piyasası  temsilcileri ile diğer paydaşların da yer alacağı danışma kurullarını, senato  kararı ile oluşturabilecek.

Kuruluş ve işleyiş esasları senatolar tarafından belirlenecek olan söz  konusu danışma kurulları, gerekli görülmesi halinde yine senatolar tarafından  kaldırılabilecek.

Yönetmelik, danışma kurulları ve faaliyetlerine ilişkin her yılın  sonunda Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bilgi verilmesini öngörüyor.