Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında vatandaşların, ertelenen işlerini yapmak için adeta bankalara akın ettiğini belirterek, "Müşterilerinden gelecek talebe göre önlem almayan bankalar, şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşmasına ve tüketicilerin saatlerce beklemesine neden oldu. " dedi.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil sonrası bankaların herhangi bir hazırlığının bulunmadığını ileri sürerek, yaşanan yoğunluk nedeniyle tüketicilerin mağdur edildiğini savundu.

Bayram tatili ardından ödemelerini ya da banka üzerinden bazı işlerini yapmak isteyen tüketicilerin pazartesi günü sabahtan banka şubelerine gittiğini dile getiren Ağaoğlu, şöyle konuştu:

'TELEFON YAĞDI'

"9 günlük tatil sonrasında vatandaşlar adeta bankalara akın etti. Müşterilerinden gelecek talebe göre önlem almayan bankalar, şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşmasına ve tüketicilerin saatlerce beklemesine neden oldu. Bazı banka şubelerinde gişelerde yeterli sayıda personel bulunmaması ve bilgisayar sisteminin sık ve uzun süreler kilitlenmesi nedeniyle vatandaşlar beklemek zorunda kaldı. Bankacılık sektörü, tüketicilere özür borçludur."

Ağaoğlu, yüzlerce tüketicinin kendilerini arayarak, uzun kuyruklarda saatlerce bekledikleri için bankaları şikayet ettiğini vurguladı.

Bazı tüketicilerin, öğleden önce gittiği bankada, akşam mesai bitiminde işini ancak bitirdiğini anlattığını dile getiren Ağaoğlu, "Bankalar, tatilde parasını harcadığı için paraya ihtiyaç duyan ve ödemelerini gerçekleştirmek isteyebilecek çok sayıda müşterilerinin olabileceğini hesaplamalı ve hazırlıklı olmalıydılar." ifadesini kullandı.