Kaliforniya’da yaşayan emekli gardiyan Gayle McCormick, eşinin muhafazakar bir Cumhuriyetçi olduğunu bildiğini ancak Trump’a oy verdiğini öğrenince 'bunca zamandır kandırılıyormuş gibi hissettiğini' ifade etti.

Sputnik'in haberine göre; Kendini 'sosyalist eğilimli bir Demokrat' olarak tanımlayan McCormick, "Aramızdaki daha önce yüzleşmediğim mesafeyi daha da artırdı. Gençken asla kabul etmeyeceğim şeylerde nasıl ödün vermeye başladığımı fark ettim" dedi.

​ABD tarihinde toplumun en fazla kutuplaştığı seçimlerden biri olarak görülen 8 Kasım 2016'daki son başkanlık seçimi, ülkedeki aile kurumunu da sarstı. Reuters ajansı ve Ipsos araştırma şirketinin 27 Aralık 2016- 18 Ocak arasında 6 bin 426 kişiyle yaptığı ankete göre, katılımcılardan seçimler nedeniyle aile ve yakın arkadaşlarıyla en az 1 kez tartışma yaşayanların oranı yüzde 38.

Ankete göre seçimler nedeniyle aile ve yakın arkadaşlarıyla ilişkisini tamamen sonlandıranların oranı yüzde 13 iken, sosyal medyada engelleyenlerin oranı ise yüzde 17.