Belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi davasının 4. duruşması 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul Anadolu Adliyesi’nde başladı. Tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında bir sonraki duruşmaya “zorla getirilme kararı” çıkarıldı.

İstanbul’da Çekmeköy’de nöbetten evine dönen hemşire Ayşegül Terzi, şort giydiği gerekçesiyle belediye otobüsünde sanık Abdullah Çakıroğlu’nun tekmeli saldırısına maruz kalmıştı. Hakkında ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 9 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılan Çakıroğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

ÇAKIROĞLU’NUN AKIL SAĞLIĞI GÖZLENECEK

İstanbul Anadolu Adliyesi 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ayşegül Terzi ve avukatları katılırken, sanık Abdullah Çakıroğlu gelmedi. Sanığın avukatı Şemsi Dak da mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da aralarında bulunduğu kadın örgütleri izledi. Mahkeme, bir önceki duruşmada sanık Çakıroğlu’nun akıl hastalığının olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda gözlem altında tutulmasına karar vermişti.