CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün 28 Şubat. 28 Şubat’ta bir post modern darbe yaşamıştı Türkiye. Açık ve net söylüyoruz. Herkes bilsin herkes duysun. Herkesin görüşüne, inancına, kimliğine saygımız var. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder. Elinde sopayla vatandaşını şekillendirmez. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız.

Hapishaneler tıka basa dolu, mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı. Biz mağdur ailelere sahip çıkınca bizi suçluyorlar: Biz mağdura sahip çıkıyoruz FETÖ’cülere değil.

Bütün mağdur ailelere sesleniyorum bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. “Kurunun yanında yaş da yanar” diyor sayın Başbakan. Nereden nereye geldik biliyor musunuz? Hz “Ömer’in Dicle’nin kenarında bir koyun kaybolsa sorumlusu benim” anlayışından “masum insanları da hapse atarız” anlayışına geldik. 15 yıl önce de kömüre muhtaçtı insanlar bugün de kömüre muhtaç. Kendi gelirler 6 kat arttı. Muhtaç ailelerin geliri yükseltmedi. Asıl amaç kişilerin gelirlerini yükseltip kimseye muhtaç hale getirmemektir. Bu ailelerin geliri neden artmıyor. Ne günahı var bu ailelerin. Birileri için Türkiye cennet birileri için cehennem konumunda. Madem kişi başı gelir 3 kat arttıysa neden çiftçiler 2 Trakya büyüklüğünde alanı ekmiyorlar? İstikrar için bizi tek başımıza iktidar yapın diyorlardı. 15 yıldır tek başına hükümetsiniz. Bundna daha büyük istikrar olur mu? 15 yılın sonunda ne oldu? İşsizlik artı. Terörsüz bir Türkiye aldınız Türkiye kan batağı içinde. Bütün komşularla aramızı bozdunuz. Kaç Suriyeli var ülkemizde. Sayıyı kimse bilmiyor. Sayı emin olun 4 milyondan az değil.Bizim gençlerimiz çocuklarımız Suriye’de Suriye için şehit oluyor. Onların gençleri Türkiye’de nasıl oluyor bu?

“Sigorta yok düşük ücretle çalışıyorlar bizim çocuklarımız işsiz kalıyor”

Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim evlatlarımız işsiz onların işi var. Sigorta yok düşük ücretle çalışıyorlar bizim çocuklarımız işsiz kalıyor.

İşsiz arkadaşım artık isyan etmeyecek misin. Bu düzene hayır diyorum demeyecek misin? Hadi diyelim Suriyeliler geldi savaştan kaçtılar. Alırsın kamplarda tutarsın. 81 ilde Suriyeli var. Bakalım kamplarda. Eden kamplarda tutmuyorsun.

İş yeri açıyorlar bizim esnafın yanında. Bizim esnaf vergi veriyor Suriyeli vermiyor. Esnaf kardeşim bu düzene hayır demeyecek misin? “SURİYELİLERE

"Vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi? referanduma gidelim”

Şimdi diyorlar ki Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. İnsaf ya insaf. Hangi gerekçeyle vereceksin. İstiyorsa sözüm söz Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi? Referanduma gidelim.Milletten korkmayacaksınız. 35 milyar lira harcadık Suriyeliler için. Bizim vatandaşımızı hastaneye gider sıra bekler Suriyeli beklemez. Bizim vatandaşımızı hastaneye ilaca para öder Suriyeli ödemez. Sevgili vatandaşım bu düzene halen hayır demeyecek misin?

“Onlara göre üst akıldan talimat almışlar Rakka’ya gidecekler”

Şimdi tutmuşlar Rakka’ya gideceğiz. Onlara göre üst akıldan talimat almışlar Rakka’ya gidecekler.Söylüyorum gidelim millete referandum yapalım. Rakka’ya gideli mi gitmeyelim mi? Anadolu’nun gariban çocukları Rakka’ya gidecek şehit olacak beylerin çocukları Ankara2da İstanbul’da paraları istif edecekler.