Bu, toplam doktor sayısı içerisinde çok büyük bir sayı değil." dedi. Bakan Akdağ, partisinin Ordu İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada bir  gazetecenin FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan ve ihraç edilen sağlık  personeli sayısı hakkındaki sorusunu yanıtlayan Akdağ, operasyon sonucu açığa  alınan ve ihraç edilen personelin sağlık hizmetini çok fazla etkilemediğini  belirtti.

 
Akdağ, 6 bin 500'ün biraz üzerinde ihraç edilen sağlık personeli  bulunduğunu  vurgulayarak, "Doktor sayısı olarak da bin 500 civarında bir ihraç  oldu. Bu, toplam doktor sayısı içerisinde çok büyük bir sayı değil. Toplamda 500  bine yakın personelimiz var. Bunların içerisinde hizmet alımı yapılan firmalara  ait çalışanlar da var ama biz yine de Maliye'den bu eksikleri tamamlamak için  gerekli kadroları istedik. Bu kadrolar bize verildi. İçinde bulunduğumuz yıl da  gerekli istihdamı yapacağız." ifadesini kullandı.
 
"FETÖ/PDY mensubu bir kişinin devletin kurumları içerisinde, kamuda  çalışması sadece bir sayı olarak düşünülmemeli." diyen Akdağ, şöyle devam etti:
 
"Bu, çok riskli ve tehlikeli bir iş. 15 Temmuz'dan uzaklaştıkça bazen  yaşadığımız tehlikenin ne kadar büyük olduğunu unutuyoruz. Çok büyük bir felaket  ile karşı karşıya kalmıştık. Allah korusun, milletimizin özgürlüğünü kaybetmeye  ramak kalmıştı. Millet bunu gördüğü için zaten o gece topyekun ayağa kalktı. Onun  için biz de 248 şehit verdik. Onun için 2 bin 200 gazi ile o geceyi atlatabildik.  Cenabı Hak, bu milletin bütün fertlerinden razı olsun ki bu millet vatanına,  bayrağına ve istiklaline bağlılığını ortaya koydu. Yoksa ne biz bugün partide  olabilirdik, ne de sizler basın mensubu olarak serbestçe görevlerinizi  yapabilirdiniz. Bu, Türkiye üzerinde oynanan oyunların en büyüğüydü. Son yüzyılda  Türkiye'nin hatta İslam dünyasının karşılaştığı en büyük fitne idi. Dolayısıyla  bu fitneyi ortadan kaldırmak için kamudan insanların bir kısmının bu örgüte bağlı  olanların ihraç edilmesi çok doğru bir iştir. İhraç edilen sayı bizim  hizmetlerimizi etkileyecek ölçüde değil."
 
Anayasa değişikliği referandumu
 
Bakan Akdağ, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda da Ordu'dan  yüzde 70-80 civarında oy beklediğini bildirdi.
 
Referandum sürecinde CHP'nin tutumunu anlamanın bile zor olduğunu  vurgulayan Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"CHP kendi geçmişine yakışan bir iş yapmıyor. Maalesef HDP ile omuz  omuza hareket tarzı var. Bunu Meclis'teki görüşmelerde biz çok yakından yaşadık.  Enteresan şekilde Meclis'te milletin önüne bu referandum kararının getirilmesine  HDP ve CHP milletvekilleri zorbalık ve kaba kuvvetle birlikte mani olmaya  çalıştılar. AK Parti'nin yaptığı tek şey, uzun yıllardır konuşulan bir meselede  milletin hakemliğine başvurmak. Demokrasi dendiğinde mangalda kül bırakmayanların  sandık milletin önüne götürülmeye çalışıldığında buna mani olmaya çalışmaları  gerçekten dikkati çekicidir. Millet her zaman doğruyu bulmuştur. Allah'ın izniyle  bu referandumda da doğruyu bulacaktır. Biz yönetimin şeklini değiştiriyoruz.  Güçlü bir liderlik istikrarlı bir yönetimle Türkiye'nin geleceğini aydınlatmaya  çalışıyoruz. Bundan CHP korkmamalıdır."
 
Bakan Akdağ, daha sonra partililerle basına kapalı toplantı  gerçekleştirdi.