Artık sağlık hizmeti alanlar kurumlar arasında mekik dokumayacak. Bakanlık tıbbi cihazı doğrudan karşılayacak. Bakım ve cihaz sağlanmasının yönetimi de tek elden yapılacağından süreç daha hızlı ve güvenli işleyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu arasında imzalanan protokolle sigortalıların daha önce kendi imkânlarıyla temin ederek bedelini SGK’dan aldığı tıbbi cihazlar artık Sağlık Bakanlığınca ücretsiz sağlanacak. “Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılacak Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Ödenmesine İlişkin Protokol”e göre uzun dönem bakım gereken hastalara, evlerinde ihtiyaç duyacakları tıbbi cihazlar Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek.

Bu cihazların hastalar taburcu olmadan önce kendilerine verileceğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, bu kapsamda SGK’nın elinde bulanan 200 bine yakın cihazın da devralındığını belirterek “Artık vatandaşlarımızın hastaneden taburcu olmasından sonra SGK’ya gitmesine gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili organizasyonları Sağlık Bakanlığı olarak biz yapacağız” dedi.