Prof.Dr. Beyribey, yıllarca dekan olarak görev yaptığı Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen törenden sonra toprağa verilmek üzere memleketi Ankara"ya gönderildi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Beyribey, bu sabah evinde fenalaştı. Yakınları tarafından hemen Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi"ne kaldırılan Prof.Dr. Beyribey, kurtarılamadı. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Beyribey"in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Rektör Yardımcılığı'nın yanı sıra Orman Fakültesi Dekanı da olan Prof. Dr. Mevlüt Beyribey için uzun süre dekan olarak görev yaptığı Eğitim Fakültesi önünde tören düzenlendi. Tören Ak Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Gökçebay, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ile çok sayıda öğretim üyesi ve mesai arkadaşı katıldı. Törende Prof.Dr. Beyribey'in özgeçmişi okunduğu sırada birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Tören ardından Beyribey"in cenazesi toprağa verilmek Ankara"ya gönderildi.

ÖZGEÇMİŞİ

Kars'ta 1960 yılında dünyaya gelen Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi"nden 1982 yılında mezun olan Prof. Dr. Beyribey, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 1984 yılında akademik hayatına başladı. 1999 yılında aynı bölümde Profesör unvanı alan Beyribey, 2007 yılından itibaren Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Orman Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyordu. Bir dönem Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapan Prof.Dr. Mevlüt Beyribey evli ve 3 çocuk babasıydı.