AK Parti içinde eski ve yeni milletvekili, Genel Merkez yöneticisi, eski bakan ve il başkanı düzeyinde birçok kişinin 'Hayır' oyu vereceğini iddia eden Perinçek, "Başkanlığa hayır diyen AKP'lileri isim isim biliyorum. Bu skandaldan sonra hayır selinin önüne geçilemez. MHP tabanının da yüzde 80'i hayırcı" dedi.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'a konuşan Perinçek,"Başbakan Binali Yıldırım'ın (IKBY Başkanı Mesud) Barzani ile Çankaya Köşkü'nde de Kürdistan bayrağının yer aldığı fotoğraftan sonra, evet çıkması mümkün değil. Hayır oyları patladı" ifadelerini kullandı.

Perinçek, şöyle konuştu:

"Barzani'nin bağımsız bir devletin başkanı gibi karşılanması ABD'nin Kürdistan planına evet anlamı taşıyor. Bağımsız bir Kürdistan devleti yoktur. Ancak, ABD silahıyla hazırlanan bir bağımsız Kürdistan devlet planı vardır. AKP yönetimi Kürdistan bayrağıyla hem ABD'nin 2. İsrail planına, hem de PKK bayrağına ‘evet'" dedi.

'AKP VE MHP, PKK VE HDP İLE AYNI CEPHEDE BULUŞTU'

Perinçek şunları söyledi:

"(MHP lideri) Devlet Bahçeli grup toplantısında ‘Kürdistan bayrağına hayır' dedi. Ancak bunun inandırıcı olması için başkanlık sistemine de ‘hayır' demesi gerekir. Aksi takdirde grup konuşması halkı aldatma çabasından başka bir anlam taşımaz. Kürdistan bayrağı açılması kimlerin PKK ve FETÖ ile el-ele verdiklerini sergilemiştir. Artık, evet diyen AKP ve MHP, Kürdistan bayrağına evet diyen PKK ve HDP ile aynı cephede buluşmuştur."

'ABD MİLYONLARCA MÜSLÜMANIN KANINA GİRDİ'

Perinçek, "Kürdistan bölgesi Irak anayasasına göre Irak devleti içinde federe bir bölgedir. Barzani'nin bağımsız bir devletin başkanı gibi karşılanması, ABD'nin Kürdistan planına ‘evet' anlamı taşıyor" dedi.

Perinçek şöyle devam etti:

"ABD sözde Kürdistan'ı kurmak için Irak'ı iki kez işgal etti. Suriye'de yıllardır sürüp giden iç savaşı tezgahladı, milyonlarca Müslümanın kanına girdi. Irak'ın kuzeyinde Kürdistan bölgesi ABD silahıyla Müslüman kanı dökülerek kuruldu. Suriye'nin kuzeyindeki Kürt koridoru da Müslüman kanı dökülerek açıldı."

'KÜRDİSTAN ANCAK MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLEREK KURULUR'

Perinçek "Bundan sonra da Diyarbakır merkezli sözde Kürdistan ancak Müslüman kanı dökülerek kurulur" iddiasında bulundu ve şöyle konuştu:

"PKK-PYD terörü, ABD tarafından bu nedenle silahlandırılmakta ve desteklenmektedir. Kürdistan bayrağı, Müslüman kanı dökülmesine ‘evet' bayrağıdır. Kürdistan bayrağı aslında PKK bayrağıdır. Nitekim Kürdistan bayrağı çekilmesini PKK-PYD resmi açıklamalarla destekledi. HDP de alkışladı."