Edirne'de, geçen hafta arkadaşlarıyla Dilaverbey Mahallesi’nde bir parka giden 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Simay Ş.’ye, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki Tolgahan Ç., bilinmeyen bir nedenle elindeki sopayla saldırmak istedi.

Koşarak kaçmaya çalışan küçük kız yere düşünce, Tolgahan Ç. kızı yakalayarak sopayla vurmaya başladı. Yüzüne aldığı sopa darbeleriyle kanlar içinde kalan Simay Ş.’nin yardımına çevrede bulunanlar koşarken, saldırgan koşarak kaçtı.

AMELİYAT VE 4 GÜN HASTANE
Çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptıkları küçük kız, ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Burnu kırıldığı belirlenen Simay Ş., ameliyat geçirip, hastanede 4 gün tedavi gördükten sonra evine dönebildi.

Saldırgan Tolgahan Ç. ise kısa bir süre sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki soruşturmanın ardından adliyeye sevk edilen Tolgahan Ç., tutuklanarak cezaevine koyuldu. Mahalle sakinleri Tolgahan Ç.’nin daha önce de benzer saldırılarda bulunduğunu söyledi.

ANNE ÖLÜYORUM
Sİmay Ş.’nin annesi Sevinç Ş., olayı şöyle anlattı: “Kızımın, ‘Anne ölüyorum, beni kurtar!’ diye bağırdığını duydum. Ve o anda hiçbir şey yapamadım. Sonra hastaneye gittik. Sabaha kadar travma odasında kaldık. Ertesi gün kızım ameliyata alındı. Bu şahıs mahallemizde oturuyor ve daha önce buna benzer çok sayıda insanı yaralamış. Buradan ailesine sesleniyorum; çocuklarını tedavi ettirsinler başkaların canı yansımasın.”