Olay, merkez Melikgazi İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan bir lisede geçen Aralık ayında meydana geldi. Okulun bilgisayar öğretmeni B.K., iddiaya göre 10’uncu sınıf öğrencisi A.H.’yi kendisine yardımcı olması bahanesiyle, müdür yardımcısının odasına götürüp elle tacizde bulundu. Durumu rehber öğretmeni ve okul yönetimine bildiren A.H.’nin ailesi de, öğretmen B.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine  öğretmen B.K., görevinden istifa etti. Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianameyle, öğretmen hakkında `Çocuğun cinsel istismarı` suçundan dava açıldı.

`GÜVENLİK KAMERALARI VAR`

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanık B.K. ile öğrencisi A.H. ve babası İ.H. hazır bulundu. Mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen B.K. kendisine iftira atıldığını savunarak, “Pencereler açıktı. Güvenlik kameraları var. Sürekli birilerinin girip çıktığı bir yer. Benim orada öyle bir şey yapma ihtimalim yok. Kesinlikle öyle bir şey yapmadım. Ben 800- 900 TL’ye çalışan biriyim. Böyle bir iftira atılınca, okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen diğer kız öğrenciler de, öğretmen B.K.’nin mağdura ilgi duyduğunu ve sürekli onunla ilgilendiğini öne sürdüler. Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, sanık öğretmen hakkında ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti. Yapılan yargılama sonunda, eksik hususların tamamlanması için duruşmayıı 22 Şubat’a erteleyen mahkeme heyeti, sanığın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.