Trabzon'un Araklı ilçesinde, geçen yıl, küçük yaşta bir kız çocuğunu alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen sanığa 16 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, benzer suça karıştığı gerekçesiyle sanığın cezasında indirime gitmedi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, evinin önünde oyun oynarken cips vereceğini söyleyerek yanına çağırdığı, gelmemesi üzerine kolundan tutup evin arka bahçesindeki ahıra götürdüğü komşusunun 5 yaşındaki kızı K.C'ye cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen sanık B.Ç. (42) ile taraf avukatları katıldı. 

Sanık B.Ç. yargılama aşamasındaki savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti ise sanığı "küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 6 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapse çarptırdı. 

Heyet, başka çocuklara cinsel istismarda bulunmak suçundan daha önce de ceza almasını dikkate alarak sanığa verilen cezada herhangi bir indirime gitmedi. 

Olayın, mağdur K.C'nin durumu annesi B.C'ye anlatmasıyla ortaya çıktığı ve küçük kızın annesi B.C. ile babası T.C'nin sanıktan şikayetçi olduğu belirtildi.