Savcı, Çilem Karabulut’a haksız tahrik indirimi uygulanmasını isterken, meşru savunmanın mahkeme tarafından tartışılmasını talep etti. 

İddiaya göre, 1 çocuk annesi Çilem Karabulut 2013 yılında evlendiği Hasan Karabulut’tan sürekli şiddet görmeye başladı. Hamileliği süresince de şiddet görmeye devam eden Çilem Karabulut, boşanmak için mahkemeye başvurdu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin ’Aileni öldürürüm’ tehditleri nedeniyle davasından vazgeçti. Geçen yıl 8 Temmuz’da merkez Seyhan İlçesiYeşilyurt Mahallesi’ndeki evine giden Hasan Karabulut, belindeki silahını yastığın altına koyarak eşine, "Antalya’ya gidiyoruz. Diğer 3 kadınla birlikte fuhuş yapıp bana para getireceksiniz. Adana ile ilişkilerini bitir" dedi. Çilem Karabulut’un tepkisi üzerine de, "Ne diyorsam onu yapacaksın lafımı ikiletme" diyerek eşini saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada çift yatağın üzerine düşerken Çilem Karabulut, yastık altındaki tabancayı alarak eşi kendisine dönmeden arkasından ateş etti. Kadın kaçarken Hasan Karabulut olay yerinde öldü.

TİŞÖRTÜ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Tutuklandığı adliyeye giderken giydiği tişörtünde İngilizce, ’Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş’ yazısı dikkat çeken Çilem Karabulut, eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirterek, "Sabah eve geldiğinde bana ’bavullarını hazırla, Antalya’ya gideceğiz, orda fuhuş yapacaksın’ dedi. İtiraz edince vurdu. Ondan kurtulmaya, ayağa kalkmaya çalışırken elim tutunduğum yatakta, yastığın altındaki demire değdi. O anda silahı nasıl aldım, nasıl vurdum hatırlamıyorum. O silah o anda patlamasaydı, kesinlikle ben oradan sağ çıkamayacaktım. Halen arkamdan geldiğini sanıyordum, korkumdan kapıyı üzerine kilitleyip kızımı alıp kaçtım. Öldüğünü öğrenince kendim gidip teslim oldum" dedi.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Hasan Karabulut’un adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlamalarla şüpheli sıfatıyla 19  kaydı bulunduğunu belirtti. Eşinin şiddetine maruz kalan sanığın adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alındığını kaydeden Savcı, "Çilem Karabulut’un uzun süredir uğradığı şiddet, Hasan Karabulut’un çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem Karabulut’ta doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir" diyerek TCK’nın 27’nci maddesinde yer alan meşru savunma maddesinin tartışılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı, Çilem Karabulut hakkında yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açarken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Çilem Karabulut önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.