CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti örgütlerine bir dizi uyarıda bulundu. “Küçük yerlerde büyük kıvılcımlar çakılabilir” diyen Kılıçdaroğlu, daha önce kendisine yönelik PKK saldırısı ve parti örgütü yerlerine yapılan kundaklama gibi olayları da anımsattı. Referandum sürecinde mağlup olacaklarını anladıklarında işin kavga ve çatışmaya çekileceği uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu, örgüt yöneticilerine; örgütlere, işyerlerine ve kişilere yönelik provookasyon uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu örgütlere, “Provokasyonlara, tahriklere kapılmayın, polisle karşı karşıya asla gelmeyin. Sizi tartışmaya sokmaya çalışanlara ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ yanıtı verip geri çekilin” talimatı verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, örgütlerle buluşmasında örgütlere referandum sürecine ilişkin bir dizi talimat verdi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri, uyarıları ve talimatları şöyle:

-Sandıklara sahip çıkın. Üye olup da seçmen olmayanlarla iletişime geçin. Sandık görevlilerini ve bu kişilerin eğitimlerini en iyi şekilde yapın.

-Tüm örgütler yürüyüş, eylem veya etkinlikten ziyade vatandaşla yüz yüze iletişime geçsin. Özellikle kadınlar ev ev, kapı kapı dolaşsın. Anayasa değişikliğinin ne getireceğini, bu değişiklik geçerse Türkiye’yi neyin beklediğini ayrıntılarıyla ve anlaşılır, sade bir dille anlatın.

-Kucaklayıcı bir dil kullanın, kimseyi ötekileştirmeyin, kutuplaştırıcı dilden uzak durun, inatlaşmayın. İnancı, görüşü, kimliği ne olursa olsun kimseye önyargıyla yaklaşmayın.

-Sizi tartışmaya çekmek isteyenler olacaktır, onlara “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” yanıtı verin ve geri çekilin.

-Polisle asla karşı karşıya gelmeyin. Polisle çatışan, tartışan bir görüntü vermeyin. 

-Örgütlere, işyerlerine, kişilere yönelik tahrikler, provokasyonlar olabilir. Mağlup olacaklarını anlayınca işi kavga ve çatışmaya çekeceklerdir. Küçük yerlerde büyük kıvılcımlar çıkarabilirler. Dikkat edin, tahriklere gelmeyin.

-AKP ve MHP’ye oy çıkan yerlere ağırlık verin.

-Siyasi propaganda yapmayın, asla parti bayrağı taşımayın.

-Gençlerin en önemli görevi sandığa gitmek. Gençlerin oyunu mutlaka kullanmasını sağlayın.

-Kampanyanızı her kesimden ve partiden hayırcılarla yürütün.