Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Anayasa değişikliği toplumun yarısını dost yarısını düşman ederse, o toplum ayrışır. Buna kimsenin hakkı yok.
6 buçuk milyon evladımız işsiz. Sevgili anneler şunu düşünün; 15 yıldır bir parti iktidar. Komşunun çocuğu niye işsiz diye sorun. Öğretmenler niye atanamıyor diye sorun.

Suriyeliler asgari ücretin altına merdiven altında çalışıyor. 

2017’de yüzde 8 zam yapıldı asgari ücrete. Ulaştırmadaki zam yüzde 17.96. Sağlık 12.53. Eğitimdeki zam 9.33.

Her konuda milletin iradesine güveniyoruz diyorsunuz. Gelin beraber referandum yapalım. Suriyelilere vatandaşlık verelim mi diye halkımıza soralım.

Dış politika tam bir felaket. Bir Rakka, bir Menbiç'e gidiyoruz diyorsunuz. Devlet yönetmesini bilmiyorlar. Allah aşkına nereye gidiyorsunuz? 

Her gelen tokat atıyor. Bir bakıyorsun Trump'tan, bir bakıyorsun Putin'den yanalar. Ya sen Türk milletinden yana ol kardeşim. Senin ne işin var oralarda?

2 bakana Almanya'da izin verilmemesi hem bizden hem iktidardan tepkiyle karşılandı. Bir konuyu eleştiriyorsan önce dönüp kendine bakman gerekiyor.
Dışileri Bakanı daha önce Türk vatandaşı Bulgaristanlı siyasetçinin girişini yasakladılar. Şimdi Sayın Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı'na sormak istiyorum. Şimdi bu çifte vatandaşlığı olan kişinin buraya gelip Türkiye'de propaganda yapmasını hangi gerekçeyle yasaklıyorsun? Türkiye kendi itibarını korumak ve yükseltmek ister. Almanya'ya kızıyorsunuz daha kötüsünü siz yapıyorsunuz. Siyasette çifte standart olmaz.

Bunlar şehitler ve gaziler arasında bile ayrım yaptılar.Osmanlı'da güzel bir söz var. Kadıyı satın aldığın gün, adalet ölür. Ben şimdi annelere sormak istiyorum. Bu ülkede adalet, hukuk var mı? Vallahi de yok.

OHAL kararnameleri yayınlıyorlar. Binlerce üniversite hocasını attılar. Çoğu hakkında idari soruşturma bile yok. 150'yi aşkın gazeteci hapiste. Elindeki tek unsur kalemi. Bir ülkenin medyası özgür değilse, o toplum özgür olamaz.
Binlerce vatandaşımızın can ve mal güvenliği yok. Bir sabah kalkmış fabrikasına el konulmuş. Bir sabah evi basılmış.Ortada iddianame yok. Neyle suçlandığını bilmiyor?

 

Sorunları çözmek için kim bunlara engel oluyor? Dış politikayı düzelteceksiniz de anayasa mı size engel oldu? Eğitimde çağ atlatacaksınız da anayasa mı size engel oldu? Sorunların kaynağı ülkeleri yönetenler ve onların kararlarıdır. Bunun anayasa ile hiç ilgisi yoktur.
3.5 milyon emekli, 6.5 milyon gencimiz iş arıyor. 
Tek adam dünyaya hükümdar olmaz. Akıl akıldan üstündür. Ben değil dedelerimiz söylemiş. Onların da dedeleri söylemiş. Türkiye birilerinin çiftliği olamaz, olmamalıdır.