Cuma günü sabah saat 04:00 de hayvan otlatmak için evden ayrılan Niyazi Gök (40) geri dönmeyince ailesi jandarma ekiplerine haber verdi. Boğaziçi Mahallesine gelene  jandarma, Niyazi Gök'ün gidebileceği yerlerde mahalle sakinleri ile ormanlık alanda arama yaptı. Arama çalışmasında ekipler  sarp kayalıklar ve dik yamaçların bulunduğu bölgede aramalarını sürdürdüler. Muğla Jandarma Komutanlığı'ndan  iztakip köpeği talebinde bulunan jandarma ekipleri, arazi şartları nedeniyle bazı bölgelere ulaşamayın Fethiye AKUT Fethiye ekibinden de arama çalışması için yardım istedi.
 
AKUT ekipleri, Niyazi Gök'ün yüksek bir noktadan düşmüş ihtimaline karşı sarp kayalıklarda ve su kuyularında arama yaptılar. Jandarma dan, 2 tane iz takip köpeği ile ormanlık alanda armalarını çalışmaları yürüttü. Çalışmalardan sonuç alamayan ekipler, havanın kararmasıyla çalışmaları sonlandırdı. Bölgedeki arama çalışmalarına yeniden başlayan Fethiye AKUT, Jandarma ve köylüler üzerinde kamera bulunan hexacopter  ile bölgede arama yaptı. Arma çalışmasında hexacopterin teknik bir arıza nedeniyle düşmesi dolayısıyla jandarma ve Akut ekipleri, arama çalışmasını yürüyerek devam etti.
 
Arama çalışmalarına Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'de katıldı. Seydikemer Belediye Başkanı  Otgöz, mahalle sakinlerinden bir çobanın kaybolduğu ihbarı gelmesi üzerine bölgede 2 gündür arama çalışmalarının devam ettiği söyledi. Arazinin sarp ve dik yamaçlardan oluşması nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle devam ettiğini anlatan Otgöz, "Bizde elimizden geldiği kadar mahalle sakinlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Temennimiz çalışmaların sonunda Gök'ü sağa salim bulmak" dedi.
 
Çalışmalara evinin çevresindeki 1 kilometrelik alanda sürdürdüklerini ifade eden AKUT operasyon lideri Onur Akay ise, dün yaptıkları çalışmalara jandarmanın getirdiği 2 iz takip köpeğinin de katıldığını vurguladı. Akay, arama çalışmalarına hexakopter ile devam ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:  "Ulaşamadığımız uçurulara hexacopter ile baktık. Bunun yanı sıra daha önce aramadığımız kuyuları ve su birikintilerini aradık. Oralardaki çalışmalarda da bir sonuç alamadık. Havanın kararmasıylada çalışmaları sonlandırdık. Yarından itibaren arama çalışmalarına devam edeceğiz"
 
Gök'ün kullandığı cep telefonundan yerinin tespit edilmesi için arama çalışmalarına sabah devam edileceği öğrenildi.