Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Valilik: 10 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği patlamanın ardından, "10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir .Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı.

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzmanpolisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

Olay yeri güvenlik altına alındı.

Polis patlamayla ilgili canlı bomba ihtimali üzerinde duruyor.