IŞİD, sekiz dilde yayınlanan propaganda dergisi Rumiyah’ın beşinci sayısında aralarında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Anti Kapitalist Müslümanlar grubundan İhsan Eliaçık’ın da bulunduğu din adamları ve ilahiyatçıları hedef gösterdi. Derginin 4 Şubat’ta yayımlanan son sayısında Reina katliamı da yeniden üstlenildi.

IŞİD derginin kapağında Türkiye’deki hücrelerine, Görmez ve Eliaçık’ın yanı sıra İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinden olan ‘Cüppeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini açıklayan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Caner Taslaman’ın bulunduğu kişilerin öldürülmesi talimatını veriyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ilahiyatçı babası Ali Rıza Demircan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hasan Onar ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hilmi Demir de hedef gösterilen isimler arasında.

Derginin Türkçe sayısının kapağında ayrıca IŞİD üyesi Abdülgadir Masharipov’un katliam yaptığı Reina’nın fotoğrafı da yer alıyor.

Dergide Türkiye’nin Suriye’de kurmak istediği güvenli bölge eleştirilirken, “İslam Devleti Allah’ın izniyle Şam’ın kuzeyinde elinden giden tüm bölgelere geri dönecek. Büyük orduları oradan yeni eyaletler yapmak, orada Allah’ın şeriatını uygulamak, Atatük putlarını, demokrasi, laiklik, sufizm, İhvan vesenlerini (suretsiz put) ortadan kaldırmak için Türkiye topraklarına girecek” ifadeleri kullanılıyor.