Adana’da bir işadamının oğlu uzun namlulu silahlarla öldürüldü. Amca Mehmet Demir, yeğeni 19 yaşındaki Mazlum Demir’i öldüren kişinin kendilerini iyi tanıyan birileri olduğunu öne sürüp, “Planı çocukların bozduğunu, yoksa aileyi katletmeye geldiğini” söyledi. Olayı gerçekleştirdikten sonra motosikletle kaçan yüzü poşulu saldırganın süngü takılı silahı da evden 100 metre ileride yere gömülü halde bulundu.

SALDIRGANLA GÖZ GÖZE GELDİ

İddialara göre, Sarıçam ilçesi İncirlik mahallesinde oturan iş adamı Şuayip Demir'in mahalle dışında yaklaşık 10 dönüm üzerine yaptırdığı ve kardeşleri ile birlikte yaşadığı etrafı yüksek duvarlarla çevrili evine 24 Mayıs Cumartesi günü kaleşnikoflu kimliği henüz belirlenemeyen kişi duvardan atlayıp girdi. Bu sırada babası görmesin diyerek bahçede sigara içen 19 yaşındaki Mazlum Demir’le göz göze gelen saldırgan ateş açtı. Mazlum Demir, ağır yaralanırken yanında bulunan arkadaşı ise zikzak çizerek kaçmayı başardı. Ayağı ile vücudunun değişik yerleri aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Mazlum Demir, yere yığıldı. Ama Demir, özel araçla yeğenini hastaneye götürdü, ancak yapılan tüm çabalara rağmen Mazlum Demirkurtarılamadı.

"ASIL NİYETİ AİLEYİ YOK ETMEKTİ"

Amca Mehmet Demir, yaşadıkları o anı şöyle anlattı: “Bizim çocuklar sigara içmeye geliyorlar. Adamın esas niyeti katliam yapmak, bütün aileyi yok etmek. Çünkü iyi bilen bir insan buraya gelmiş. Bizi iyi tanıyan bir insan gelmiş. Alarmın kaçta kurulduğunu biliyor. Kameranın sabit olduğunu biliyor. Normalde bu üzerimizdeki kamera MOBESE kamerası gibi dönebiliyordu. Bozulduğu için geçici olarak sabit kamera takıldı. Burada pusuya yatıyor. Buradan atış yapıyor. Birini 3-4 metre ileride vuruyor. Çocuk 6-7 metre gittikten sonra düşüyor. Öbür çocuk da zikzak çizip kurtuluyor. Ben damdaydım namaz kıldım. Namazdan sonra çocukları çağırdım, siz ne geziyorsunuz burada.”

SİLAH 100 METRE İLERD GÖMÜLÜ BULUNDU

Polisin evden 100 metre ileride bulduğu uzun namlulu silahın çift şarjör olduğunu ve üzerinde süngüsü bulunduğunu dile getiren Mehmet Demir, “Süngülü bir adam ancak katliama gelir. Burayı iyi bilen, bunu uzun zamandır planlayan ve zamanı geldiğini düşündüğü için. Çocuklar geldiği için onun plan projesi bozuluyor. Çocuklara ateş açıyor. 3 kere üst üste seri şekilde çocukları tarıyor. Bizi iyi bilen bir insan olduğunu tahmin ediyoruz. Ama inşallah öyle değildir. Çocukların kavga ettiği kişiler vardı. İşte okul kavgası, gençlerin kavgası kesinlikle bu kavgalardan gelen bir husumet değildi. Bizimle neyi alıp veremediğini anlayamadığımız, bizden ne istediğini anlayamadığımız bir yaratık. İnsan diyemiyorum. Bir insan yapamaz.”

"İNŞALLAH DEVLET BİZDEN ÖNCE BULUR"

Demir, saldırganın söylenenlere göre motosikletle kaçtığını anlatarak şöyle devam etti: “Silahı 100 metre ileride kasatura ile birlikte yere gömüyor. Yani ben buradayım, silahı bırakıp gidiyor. Ben buraya bayrak diktim. Mesaj odur. İnşallah devletimiz bizden önce onu bulur. Herkes rahat bir nefes alır. Yoksa bu iş uzadıkça ailemiz, dostlarımız yanlış yönlendirmelere girebilir. Devletin bu işin üzerinde daha ciddi durmasını istiyoruz.”

Mazlum Demir’in cenazesi Baklalı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet bürosu ekipleri, saldırganın gerçekleştirdiği yerdeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini aldı, saldırganın kaleşnikof silahı daha önce eve yakın bir yere sakladığı tahmin ediliyor.