"Cenabı hakka kafa tutan bir şeytan vardı o da 'hayır' dedi. Hayatında bir kez 'hayır' dedi şeytan, kıyamet-i haşra kadar şeytan kalacak" diyen Güler'in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki gördü.

Beyaz TV'de "Hayatta her şey var" isimli programa canlı yayın konuğu olan ilahiyatçı Vehbi Güler, ima yoluyla başkanlık referandumunda "hayır" oyu vereceklere "şeytan" benzetmesi yaptı; "Cenabı hakka kafa tutan bir şeytan vardı o da 'hayır' dedi. Hayatında bir kez 'hayır' dedi şeytan, kıyamet-i haşra kadar şeytan kalacak" dedi.

İlahiyatçı Güler, 3 gün önce yayınlanan programda "şeytanın neden isyan ettiğini" anlatırken, "Bir şey anlatabiliyor muyum?" diyerek, şunları söyledi:

"Buna secde et' dediler. Tüm melekler alemi secde etti, o şeytan denilen var ya bir tane... Ya rabbi iki ayaklı şeytanın şerrinden de bizleri muhafaza eyle. O şeytan dedi ki, 'Onu topraktan yarattın, beni ateşten yarattın. Kusura bakma ya rabbi ben ona secde etmem' dedi. Bütün melekler evet dedi, 'Ya rabbi bunu sen söylemişsen kabul ediyoruz, evet'. Allah'ın emirlerini siz kabul etmez misiniz? Evet ederiz. Cenabı hakka kafa tutan bir şeytan vardı o da 'hayır' dedi. Hayatında bir kez 'hayır' dedi şeytan, kıyamet-i haşra kadar şeytan kalacak. Bir şey anlatabiliyor muyum? Ya rabbi, dinimizle imanımızla, vatanımızla, milletimizle, bayrağımızla, sancağımızla, amirimizle, memurumuzla, büyüğümüzle, küçüğümüzle bir ömür boyu gönülden Allah diyen kullarına, bir ömür 'evet' demeyi nasip eyle"

Sosyal medyayı ayağa kaldıran sözler

Vehbi Güler'in bu sözleri sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları bu sözlere, "İslam'ı da referandum oylamasına alet ediyor" yorumlarıyla karşı çıktı.