Nisan ayında yapılması beklenen referandum öncesinde AK Parti’nin, seçim kampanyası şekillendirmeye başlıyor. Bu kapsamda kamuoyu araştırmaları analiz ediliyor. İlk değerlendirmelerde kadınlar, gençler ile Bölge illerinde ‘Evet’ oylarına olumlu katkı yapacağı vurgulandı. Kadınlar, gençler ile Bölge’deki seçmenlerin diğer toplum kesimlerine oranla ‘başkanlık sistemi’ ile ilgili kafasında daha fazla soru işareti bulunduğu ifade edilirken, kamuoyu araştırmalarının da bunu doğruladığı kaydedildi.

ERDOĞAN’IN REFERANDUM GEZİLERİ

Haber Türk’ten Volkan Yanardağ’ın haberine göre, AK Parti’ye 1 Kasım’da geri dönen seçmenin bir kısmının başkanlık sistemine ilişkin tereddütleri bulunduğu tespiti yapılırken, tabandaki kararsızlara yönelik anket çalışması yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk oylamasına kadar yapacağı yurt gezilerinde kararsız seçmenin “Evet” oyu kullanacak biçimde ikna edileceği düşünülüyor.

‘ERDOĞAN’DAN SONRASI NE OLACAK?’

AK Parti teşkilatlarının yüz yüze çalışmalarla ‘başkalık sistemini’ anlatacağı belirtiliyor. Tereddüt yaşayan kararsız seçmenin “Erdoğan’dan sonra gelecek Cumhurbaşkanı’nın mevcut yetkileri nasıl kullanacak?” sorusunu yönelttiği ifade ediliyor.