Samsun'da düğün yaparak evlendiği genç kıza 'gerdek gecesi tecavüz ettiği' iddiasıyla tutuklanıp 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan damadın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada gelinin şikayetten vazgeçmesi üzerine davanın düşmesine karar verildi.

DÜNYAEVİNE GİRDİLER

Olay, Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Ü.Y.(29) adlı genç ile S.Y.(27) adlı genç kız akrabaları aracılığıyla tanışıp nişanlandı. Yaklaşık 7 ay nişanlı kalan gençler 04 Mayıs 2012'de resmi nikah kıydı, 26 Mayıs 2012'de ise düğün yaptı.

"ZORLA GERDEĞE GİRDİ" İDDİASI

Gerdek gecesi gelin S.Y., damadın alkollü olduğu gerekçesiyle dini vecibelerini yerine getiremediğinden gerdeğe girmek istemedi. Ancak, alkollü olduğu ileri sürülen Ü.Y.'nin gelin S.Y. ile zorla gerdeğe girdiği iddia edildi.

DAMAT SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

S.Y., eşinin gerdek gecesi kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Olayla ilgili damat Ü.Y., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınırken, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

15 YIL HAPSİ İSTENDİ

Adliyeye sevk edilen Ü.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Damat Ü.Y. hakkında 'eşine karşı beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı ve hakaret' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"DAVA DÜŞSÜN TALEBİ"

10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan damat Ü.Y.'den yargılama aşamasında gelin S.Y., şikayetçi olmadığını söyledi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam eden duruşmada damat Ü.Y. gelinin avukatı hazır bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun gelen raporda., gelin S.Y.'nin olaydan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Savcı, davayla ilgili verdiği mütaalasında, "Her ne kadar sanık hakkında cinsel saldırı ve hakaret suçlarından dolayı kamu davaları açılmış ve Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda mağdurenin ruh sağlığı bozulduğu yönünde kanaat edilmiş ise de, söz konusu raporda mağdurenin ruh sağlığındaki bozukluğun cinsel saldırıya yönelik gelişeceği gibi, cinsel saldırı olmaksızın başka bir olaydan dolayı da bozulabileceğini, bunların arasında ayrım yapımayacağının bildirilmesi ve mağdurenin de şikayetten vazgeçilmesi üzerine söz konusu olayın şikayete bağlı olduğu ve bu yüzden de mağdurenin şikayetten vazgeçmesi üzerine davanın düşürülmesi gerektiğini" talep etti.

MAHKEME DAMADA CEZA VERMEDİ

Damat Ü.Y., ise daha önce verdiği ifadeleri tekrarladığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti davanın düşmesine karar vererek, damada ceza vermedi.