Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun.Türkiye çok badireler atlattı. Türkiye'ye, ülkemize, milletimize kim saldırmışsa eninde sonunda diz çökmüştür" dedi. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili  Efkan Ala,Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri  Bakanlığı görevinden ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.    Makam, mevki için yola çıkmadıklarını vurgulayan Ala, şöyle konuştu:  "Mahkeme kadıya mülk değildir. Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne  kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun. Biz elimizden geleni her  platformda yapalım. Biz bir şey olmak için yola çıkmış insanlar değiliz, bir şey  yapmak için yola çıkmışızdır. Bir şey yapmanın yolu da sadece makamlar mevkiler  değildir. Türkiye'de yapılabilecek çok şey var. İnşallah hep birlikte Sayın  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizle, meclisimizle ve milletimizle  birlikte bu ülkeyi biz 2023 hedeflerine taşıyacağız." 

FETÖ DARBE GİRİŞİMİ 

Milletvekili Ala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki  darbe girişimine de değindi.  Darbe girişimi öncesi Erzurum'da olduğunu hatırlatan Ala, daha sonra  tarifeli uçakla Ankara'ya giderek havalimanından duruma müdahale ettiğini  anlattı.  Ala, darbe girişiminde bulunanları tek tek ele geçirdiklerini ve hak  ettikleri yerlere gönderdiklerini söyleyerek, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden  o gece özel hareket polislerimizi de Ankara'ya gönderdik ve onlar da Ankara'ya  inemedi. Orada F16'lar, teröristler havada terör estiriyorlardı. Nevşehir'e  indirdik, oradan da karayoluyla geçtiler." ifadelerini kullandı.   O gece Türkiye'nin paramparça edilmesinin amaçlandığına dikkati çeken  Ala, ülkenin Suriye ve Irak gibi olmasının hedeflendiğini belirtti.

 Türkiye'nin parçalanmasını isteyen güçlerin maşası haline gelen  FETÖ'nün, tarihte görülmemiş bir biçimde milletin üzerine tankları sürdüğünü,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayarak silinmesi güç bir kara leke  bıraktığını ifade eden Ala, "Türkiye çok badireler atlattı. Türkiye'ye, ülkemize,  milletimize kim saldırmışsa eninde sonunda diz çökmüştür." diye konuştu. Erzurum'da darbe girişiminin ardından gösterilen tepkilerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Ala, bu ilin sadece doğunun değil, Türkiye'nin kalesi  olduğuna dikkati çekti.   Ala, Türkiye'ye, ülkeye, millete ne zaman bir saldırı ve ihanet  olmuşsa Erzurum'da karşılığını bulduğunu bildirerek, şunları kaydetti:  "Bu 15 Temmuz darbe girişimini yapan teröristler de Erzurum'u,  Erzurumlunun hissiyatını karşılarında buldular. Memleketimiz yine dipdiri, yine  yoluna devam ediyor ve onlar bulundukları yerlere tıkıldılar. İşte  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz, memleketimiz, bütün siyasi  partilerimiz ve milletimiz iradesine, ülkesine topyekun olarak sahip çıktı ve  memleketimize ihanet edenler hak ettikleri cezayı aldılar, alacaklar. Bundan  sonra kim memlekete saldırıda bulunursa akıbeti 15 Temmuz gecesindeki gibi  olacaktır çünkü millet bu memleketin sahibi. Milletin bu memleketin sahibi  olduğunu bilmeyenler, başkasının maşası olanlar zaman zaman iştahlarını  kabartıyorlar ve bu ülkeden bir şeyler koparmaya çalışıyorlar ama hiçbiri  muvaffak olamayacak. Diğer şeyler gelip geçicidir, onların bir ehemmiyeti yok ama  sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilen milletin kendisidir ve bu memleketin  sahibi de milletin kendisidir. İşte bunu ortaya koymuş olduk. Bu milletin bir  ferdi olmaktan büyük bir onur duydum, Erzurumlu olmaktan da şeref duyuyorum."