Toplantıda referandumda 'evet' diyecek olanların oranının yüzde 46 seviyesinde bulunduğu belirtildi. Sürükleyici unsur olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı geçti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım'ın, Bakanlarla olan istişaresini köşesine taşıdı. AK Parti'nin referandum için, "Referandum garanti değil. Çok iyi bir kampanya yürütmemiz lazım" düşüncesinde olduğunu aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın kampanya çalışmaya başlayacağını belirten Selvi, AK Parti'de asıl sürükleyici unsurun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. AK Parti'deki herkesin, Erdoğan meydanlara indiğinde şu an var olan tablonun değişeceğine inandığı ifade etti. Toplantıda AK Parti'nin ittifak MHP'ye yönelik değerlendirmelerini aktaran Selvi'nin yazısının o bölümü şöyle:

"Bahçeli, Anayasa oylamasında Meclis'te oturarak grubuna büyük ölçüde hâkim oldu. Beklenenin dışında fire olmadı. Ancak tabanda durum farklı. MHP tabanında Meral Akşener'in de belirli ölçüde bir hâkimiyeti var. MHP'nin oy oranı yüzde 12. Referandumda evet oyu vereceklerin oranı yarı yarıya olur."

AK Parti, Anayasa değişikliğini MHP ile birlikte yaptı ama referandum kampanyasının ayrı ayrı yürütülmesi kararlaştırılıyor. Başbakan Binali Yıldırım da bunu ifade etti.

[İşte AK Parti'nin referandum için hazırladığı kitapçık]

İşte AK Parti'nin referandum için hazırladığı kitapçık

Bu durumda referanduma gidilirken evet cephesinin yüzde 46 seviyesinde olduğu tespiti yapılıyor. Kürt oylarını kazanmaya yönelik olarak ayrı bir strateji oluşturulması öneriliyor.

"Sağ-sol dengesi yüzde 70'e 30 olarak belirleniyor. Biz kampanyamızı yüzde 70'e yönelik olarak yapalım ama yüzde 30'u da kırmamaya özen gösterelim" deniliyor.

Davutoğlu- Gül beraberliği sinerji yaratabilir

Selvi, toplantıda bazı Bakanların referandum sürecinde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de AK Parti ile beraber meydanlara inmesini önerdiğini, bu durumun tabanda iyi bir sinerji yaratacağını düşündüklerini de köşesine taşıdı.