Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine konuşuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:
Açılışını yaptığımız toplam maliyeti 700 milyon doları bulan Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu proje doğalgaz depoları oluşturuldu. 12 suni mağaraya 1,2 milyar metreküp doğalgaz depolanacak. Böylece gerektiğinde günde 44 milyon metreküp doğalgazı şebeye verebileceğiz rezerve sahip oluyoruz. Depoların bir kısmı tamamlandı. Türkiye pek çok ilk gibi burada inşa edilen tesisler ile teknolojisiyle ilk defa tanıştı. Tuz Gölünün altındaki depolara ilk doğalgaz basma işlemini gerçekleştiriyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının Aksaray'lılara hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti iş başına geldiği günden itibaren partimizin kurucusu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde memleketimizin her köşesine olduğu gibi Aksaray'ın da ihtiyacı olan eserleri gerçekleştirdik. Aksaray tabiki yapılan yatırımlardan nasibini aldı.

15 yılda Aksaray'a 5 milyar yatırım ve destek sağladık. 2006 yılında Aksaray üniversitesini kurduk. 2003 yılında sanayiye, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımını sağladık. İlçeleri kalkındırdık, hastaneler okullar hizmete aldık. Yaklaşık 13 milyon ders kitabını ücretsiz olarak öğrencilerimizi dağıttık, 4 bin konut yaptık. Koca Aksaray'da 17 km bölünmüş yol vardı, 175 kmye çıkardık.

Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz.15 Temmuz'da destan yazan Aksaray, siz FETÖ'ye karşı Türkiye'ye geleceğimize sahip çıktınız. Bu 15 Temmuz Meydanı'nın dili olsa da söylese...

Havayolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız. İnşallah Aksaray'ın havaalanı da olacak. Ulaştırma Bakanımız geçen hafta yaptığı ziyaretti bütün bunları bizle paylaştı. AK Parti sözünün eri olan partidir.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı'nı yüzde 74'le seçtiniz. Darbelere karşı dimdik durdunuz. 16 Nisan'a hazır mıyız? Çocuklarımızın yarınları için kararımız 'Evet'.

Ana muhalefet partisi yönetimi, biz söz milletin dediğimiz zaman soluğu AYM'de alıyor. Buradan soruyorum: sizin bu millete güveniniz yok mu? Demokrasiye inanıyorsanız söz de kararda milletin. Bu ülke oyuncağınız değil. Türkiye ağırlıkları üzerinden atacak. Muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerleyecek.
270 milyon değerinde 72 eser Aksaray'a hayırlı olsun.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Ülkemiizin stratejik konumunun avantajlarını kullanarak 3 ana kriter üzerine bir strateji belirledik. Bu şartlara uyan her projeye ortak olacağımızı bildirdik. Bunlardan bir tanesi olan Türk Akımı projesini Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde geçtiğimiz Ekim ayında imzaladık. Yüzer Enerji Teknolojilerinde de geçtiğimiz Aralık ayında İzmir Aliağa'da önemli bir tesis açtık. Bugün bu çalışmalara ek olarak işte Sultan Hanındaki doğalgaz depolama alanının açılışını gerçekleştiriyoruz.

Tüm ekibimizle özverili bir mesai ortaya koyuyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerjinin artırılması öncelikli hedefimiz. Bu kategorinin payını artırmayı amaçladık. 2016 yılında yerli kaynakların üretimdeki payını yüzde 49,3'e çıkararak rekor kırdık. 14 yıldır her alanda ortaya koyulan sessiz devrimlere yenilerini ekleyerek sizin beklentilerinizi hayata geçiyoruz. Yorulmadan çalışacağız. Milletimiz bunu sonuna kadar hakediyor.
Türkiye olarak biz güçlü olunca, dünyanın dört bir köşesindeki mazlumlar da güçlü oluyor. Bu tarihi yatırımın Türkiye'ye, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.