Emekli, promosyon için gün sayıyor. Peki emeklilere verilecek olan promosyon ücreti kaç lira olarak belirlendi. SGK Başkanı da ""Şartların  kaldırıldığı yeni protokolü, 3 kamu ve 4 özel bankayla imzalama sürecinde sona  yaklaştık" diye konuştu.İşte büyük bir merakla beklenen emekli promosyon ücreti ve ilk verileceği tarih...

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emeklilere verilecek banka promosyonunda şartların kaldırıldığı yeni protokolü, 3 kamu bankası ve 4 özel bankayla imzalama sürecinde sona yaklaştıklarını bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, SGK Başkanı Bağlı'nın, TRT Haber'de bir programa konuk olduğu belirtildi.
Bağlı'nın, programda emeklilere aylıkları karşılığında verilecek banka promosyona değindiği aktarılarak, "Şartların kaldırıldığı yeni protokolü 3 kamu (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bank) ve 4 özel bankayla (İş Bankası, Denizbank, İNG Bank, Fibabanka) imzalama sürecinde sona yaklaştık. Diğer bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Önceki sayıya (15 banka ile PTT) tekrar ulaşacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

20 Şubat itibariyle fiili olarak emekli maaş promosyon ödeme sürecini başlatan Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:  

“Bu süreçte, emekli müşterilerimiz sadece şubelerimizden değil, internet sitemizden ve çağrı merkezimizden de maaş promosyonları ile ilgili detaylı bilgi alabilmektedirler. Ek olarak emekli müşterilerimize çağrı merkezimizden ve internet şubemizden taahhütname verme imkanı sunulmuştur. Bugüne kadar tüm kanallarımız aracılığıyla 400 bini aşkın müşterimize promosyon ödemesi gerçekleştirilmiştir.”

Açıklamada, TC kimlik numarasının son hanesi 0-2 ile biten emekli müşteriler mart ayından itibaren, 4-6 ile bitenler nisan ayından itibaren, 8 ile bitenler ise mayıs ayından itibaren promosyon ödemelerini alabilecekleri belirtildi. Promosyon işlemlerini şubelerimiz aracılığıyla gerçekleştirmek isteyen müşterilerin belirtilen takvime uygun olarak hareket etmeleri istenilen açıklamada bunun muhtemel yoğunluğun ve zaman kaybının önüne geçilmesine imkan tanıyacağı vurgulandı.
FATURA GETİRENE ZAM VAR
 
Bununla birlikte bazı özel bankaların emeklileri kendilerine çekmek için zamlı promosyon yöntemleri üzerinde çalıştığı öğrenildi. Buna göre, bazı özel bankalar elektrik, su, doğalgaz ya da telefon faturasından 1 tanesi için otomatik ödeme talimatı veren emeklilere promosyonu yüzde 10, 2 fatura verenlere de yüzde 20 zamlı ödeyebilecek. Böylece örneğin 300 liralık promosyon 1 faturayla 330 liraya, 2 faturayla 360 liraya çıkacak. Hiçbir fatura getirmeyen emeklilere ise standart ödeme olan 300 ila 450 liralık promosyon verilecek.
 
ÖZELLER MART'TA ÖDEYECEK
 
Emeklilerin 3'te 1'inden fazlasına maaş ödeyen Ziraat Bankası promosyon ödemelerini TC kimlik numarasının son sayısına göre mart, nisan ve mayıs aylarında yaparken, SGK ile anlaşma olsun veya olmasın özel bankaların yoğunluk olmaması nedeniyle mart ayında tüm ödemeleri tamamlayacağı ifade edildi.
 
BORÇLU EMEKLİ DE SERBEST
 
Şartların tümden kaldırılması, maaşını çektiği bankalardan kredi kullanan ya da eksi bakiyeye düşen emeklilerin maaşlarını başka bankalara taşımasındaki engelin de kalkmasını sağladı. Artık isteyen her emekli kredi borcuna bakılmaksızın maaşını başka bankalara kaydırabilecek. 

fft16_mf8642013.jpeg