Otobüs durağında, içerisinde 50 bin liraya yakın döviz olan sahipsiz bir paket bularak polise teslim eden Hanife Önder herkese insanlık dersi verdi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Önder'i ziyaret ederek bu örnek davranışı nedeniyle teşekkür etti ve kendisine destekte bulunacaklarını söyledi. Bu arada Başkan Aydın ziyaret sırasında Önder'e iki maaş tutarında para ödülü verdi.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPMIŞTI
Eyüp'teki bir köftecide asgari ücretle çalışarak geçimini sağlayan c, geçtiğimiz gün arkadaşının kızı Zahide Öner ile gezintiye çıktığı sırada, Edirnekapı otobüs durağında poşet içinde desteler halinde, yaklaşık 50 bin TL tutarında döviz buldu. Önder, döviz dolu poşeti alarak Eyüp Polis Merkezi Amirliğine teslim etti. Bununla da yetinmeyen Önder paranın sahibine ulaşmak amacıyla fotoğraflar çekerek sosyal medya üzerinden çağrı yaptı.
Bu örnek davranışı üzerine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Hanife Önder'i evine teşekkür ziyaretinde bulundu. Yaşadığı evde bir yatağın dışında hiç bir eşyası olmayan, buna rağmen bulduğu paranın tek kuruşuna dahi dokunmadan polise teslim eden Önder'i tebrik eden Başkan Remzi Aydın, "Burada çok örnek bir davranışı gördük. Helal, haram, emek, insanlık gibi kavramların halen çok önemli ölçüde bizim insanımızda olduğunu görüyoruz. Esasında 15Temmuz'da bu kavramlar çok hızlı bir şekilde, çok net bir şekilde milletimizin büyük çoğunluğu tarafından ortaya kondu. Hanife kızımız ve küçük kardeşimiz de bunun güzel bir örneği" diye konuştu.

Başkan Aydın, bu örneklerin Eyüp Sultan'da yaşanmasının gurur verici bir olay olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eyüp ilçemiz gerçekten yaşamıyla, kültürüyle, gelenekleriyle ülkemize ve tüm dünyaya örnek olacak medeniyet merkezlerimizden bir tanesi. Bundan da ayrıca mutluluk duydum. Kardeşimizin yaptığı aslında bize göre normal bir davranış, herkesin yapması gereken bir davranış. Ama maalesef bu davranışlar az olunca öne çıkıyor. Bu yaptıklarının gelecek nesillere, tüm toplumumuza örnek olmasını diliyorum."

DESTEK SÖZÜ
Ziyate sırasında, ihtiyaç sahibi olduğunu gördüğü Hanife Önder için sosyal destek anlamında ellerinde gelen desteği vereceğini de belirten Başkan Remzi Aydın, "Gördüm ki Hanife kızımız gerçekten şu anda yatağından başka hiç bir şeyi eşyası olmayan bir evde yaşıyor. Kendisi de çok ciddi şekilde ihtiyaç sahibi. O durumda böyle bir davranışta bulunması çok anlamlı. Biz de inşallah belediye olarak Eyüp'teki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza yaptığımız çerçevede Hanife kızımıza da sosyal destek anlamında desteklerde bulunacağız. Onun yaşamını daha iyi idame ettirmesi anlamında asgari şartları oluşturmaya çalışacağız. Kendisini tebrik ediyorum, bu örneklerin çoğalmasını Rabbimden temenni ediyorum" dedi.

"ALNIMIN TERİYLE KAZANIYORUM, ALNIMIN TERİYLE YERİM"
Önder ise o gün yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Yüklü miktarda parayı gördüğümde çok heyecanlandım. Yüklü miktarda parayı çantamda taşımak tedirgin etti beni. Arkadaşımın kızı vardı yanımda. Düşüren kişi bulunsun diye hiç dokunmadan hemen emniyet amirliğine teslim ettim. Biz insanlık görevimizi yaptık. Herkesin böyle yapmasını isteriz. Bana gelen çoğu mesajlarda 'Biz bu parayı bulsak yerdik. İçerisinden bir miktarını alırdık' dediler. Ben bir kuruşuna dahi dokunmadım. Alnımın teriyle kazanıyorum, alnımın teriyle yerim."
Başkan Aydın'ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyan Hanife Önder ve parayı bulduğunda sırada yanında olan Zahide Öner isimli kız çocuğu, "Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a çok teşekkür ederiz. Böyle ince bir davranışından dolayı, bizi ziyarete geldiği için çok mutlu olduk" dediler.
Ziyaret sırasında Başkan Remzi Aydın, anlamlı davranışları için Zahide Öner'e bir hediye sepeti, Hanife Önder'e ise iki maaş tutarında para ödülü verdi.