15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği’ni işgale giden 90 askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. 15 Temmuz darbe girişimini su almak için gittiği markette televizyondan öğrenen ve gözyaşlarına tutamadığı görüntüleriyle tanınan tutuksuz sanık er Resul Nişancı, “Nizamettin Albay, ‘Şarjör tak, sivil halktan kimse girmeyecek’ emrini verdi. Emri hiçe sayarak halkı valilik binasına almaya başladım” dedi. Askerliğinin bitmesine 5 gün kala bu olayın yaşandığını da belirten Nişancı, “Darbe nedir ilk defa orada anladım” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi’nin karşısındaki yer alan 3. No’lu salonda görülen duruşmaya, 12 tutuklu sanık ve 47 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Olay günü alay komutanı devir teslim töreni olduğunu, daha sonra iptal edildiğini öğrendiğini anlatan Nişancı, tabur binası önünde toplanma emri verildiğini belirtti. Nişancı, “Nizamettin Albay, ’Emir komuta bendedir. Kimse emrimden çıkmayacak’ dedi. Bize herhangi bir şey söylenmemişti. Sadece sürekli hazır durmamız emrediliyordu” dedi.

Valilik binasına geldiklerinde halkın toplanmaya başladığını ve kendilerine tepki gösterdiklerini söyledi. Sivil kıyafetli birinin kendisini asker olarak tanıttığını anlatan Sunar, “Halkın içinde bize su getirenler vardı. Valilik binasının orada kendisinin binbaşı olduğunu söyleyen biri, bize sürekli bu durumun kanunsuz emir olduğunu anlatmaya çalışıyordu. Komutanlarımız, vatandaşlarla konuşuyordu, biz konuşmamıştık. Daha sonra araçlara bin emri gelince döndük” şeklinde konuştu.