9 ay önce Bröndby semtindeki evlerinden “Hafta sonu için bir yerlere gideceğiz” diyerek ayrılan Leyla ve Hazal Olgun adlı iki kız kardeşin DEAŞ saflarında savaşmak için evden kaçtıkları anlaşılmıştı.

Baba Yaşar Olgun,yaptığı araştırmalar sonucu kızlarının İstanbul’da olduğunu öğrenince, Türkiye’ye gelerek kızlarının izini sürmeye başladı. 37 yıldır Danimarka’da yaşayan Yaşar Olgun, Türkiye’de polisin de yardımıyla başta İstanbul olmak üzere sınır illeri Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa’da da sokak sokak dolaşarak kızlarını arıyor. Danimarka’daki bir televizyon için çekilen belgesele de konu olan hikayesini anlatan baba, bir an önce kızlarına ulaşmak için yardım istedi.

Baba Celal Olgun, kızlarını çok sevdiğini belirterek, “Kızlarım 9 ay önce Danimarka’daki evimizden ayrıldılar ve 9 aydır geri dönmediler. En son İstanbul’un Bağcılar ilçesinde olduklarını ve orada bir otelde kaldıklarını öğrendim. Polislerin yardımıyla da yaptığım araştırmalarda, kızlarımın daha sonra taksiye binerek oradan uzaklaştıklarını mobesse kameralarından gördük ama daha sonra izleri kayboldu’’ ifadelerini kullandı.

Kızları Leyla ve Hazal’ın halen Türkiye’de olduklarından emin olduğunu belirten baba Yaşar Olgun, “Kızlarımın DAEŞ’e katıldıklarını düşünüyorum. 9 aydır kendi imkanlarımla aradım ama artık tıkandım’ diye konuştu.