Türkiye’nin kanını donduran vahşet haberi Dalyan’dan geldi. Dalyan’da garson olarak çalışan bir genç kulakları kesilen ve gözlerine sigara basılan kediyi görünce ne yapacağını şaşırdı. Ve hemen Hayvan Hakları Federasyonu Muğla Temsilcisi ve Haydos Hayvan Dostları Derneği kurucusu Türkan Dağdelen’i aradı.

“Kulaklarıma inanamadım” diyen Türkan Dağdelen işkenceye maruz kalan van kedisini hemen tedavi altına aldırdı. “Bir gözünü kurtaracağız sanırım” diyor telefonun ucunda. Yapılan işkenceyi anlatırken ise sesi titredi.
 

"BUNU YAPANI BULSAK..."

Sokak hayvanlarına yapılan işkencelerle alakalı olarak yasalardaki eksikliğe ise isyan eden Dağdelen “Onlarca kişiyi hakim karşısına çıkarttım. Ama hepsi para cezasıyla kurtuldu. Şimdi bu kediye bu işkenceyi yapanları bulup hakim karşısına çıkartsak yine para cezasıyla kurtulacak” dedi.

"MALA ZARAR VERMEK'TEN CEZA"

Türkan Dağdelen, bu vahşet haberinden 5 gün önce ise tavuklarını kovaladığı için bir köpeği öldüren bir kişiye ceza aldırmış. Ama sokak köpeğini öldüren kişi yine para cezasıyla kurtulmuş.

Türkiye’de sokak hayvanlarına tecavüz ve işkencenin sanılandan çok daha fazla olduğunu söyleyen Dağdelen ‘Yetkililer çok duyarsız.  İşkenceciler ‘Mala zarar vermek’ten ceza alıyorlar. Sosyal medya sayesinde artık sesimizi daha fazla duyuruyoruz. Ancak bu da yeterli değil’ diye konuştu.

"YÜZLERCE İŞKENCE OLAYI VAR"

Türkan Dağdelen aynı zamanda 600’ü köpek, 200’ü kedi olmak üzere 800 hayvandan oluşan bir bakımevinin de sahibi. Yüzlerce işkence olayının yaşandığını ve bunun yeterince bilinmediğini belirten Dağdelen hala bakımevinde tecavüze uğrayan 14 köpeğin olduğunu söyledi.