5 yıl önce gittiği doktorların teşhis koyamadığı ve tedavi için İstanbul ya da Ankara'ya gitmesi gerektiğini belirtmesine rağmen maddi imkansızlık nedeniyle doktora gidemeyen kadın her gün çikolata yiyerek ayakta kalmaya çalışıyor.

Eşinden uzun süre önce boşanan Züleyha Günaydın bir çocuğu ile birlikte Akpınar Mahallesinde yaşam mücadelesi veriyor. 16 yıl önce yediği hiçbir şeyi midesi kabul etmeyen Günaydın, yalnızca sütlü çikolata yiyebildiğini, ve her gün 2 TL yalnızca çikolataya harcadığını belirtiyor. Maddi imkansızlıklar tedavisi için de gerekli parayı biriktirmesine engel teşkil ediyor... Yeterli düzeyde beslenemediğinden bir işte de çalışamıyor.

Günaydın, yemek yiyemediği içinde 40 kilograma kadar düştüğünü, oğluyla dışarı bile çıkamadığını ve bununda kendisini çok üzdüğünü söylerken, bazen komşularının yardımı ile bazen de çocuğunun biriktirdiği okul harçlıkları ile çikolata almak zorunda kaldığını dile getiriyor.

Birkaç yıldır kemik erimesi hastalığının da başladığını ifade eden Günaydın'ın karaciğerinde kitle olduğu, bir de astım teşhisi ile karşı karşıya... Bu hastalıklar da Günaydın'ın yeterli beslenememesi sebebiyle ortaya çıkan diğer etkiler. 
Gözü yaşlı şekilde yaşam mücadelesini anlatan Günaydın, artık her insan gibi her şeyden yemek istediğini ifade ederek yetkililerden yardım istedi.