Adana'da anayasa değişikliği ve referandumla ilgili toplantı düzenleyen CHP Çukurova İlçe Örgütü, "Hayır" deme gerekçelerini anlattı. 
"Ayağa Kalkıyoruz, Bugün Değilse Ne Zaman?" adıyla düzenlenen toplantı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Anayasa değişikliğine neden 'Hayır' demesi gerektiğinin detaylarını anlattı.

Türkiye'nin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini kaydeden Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yok alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

'Tüm yetkiler tek kişide toplanamaz'

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise, referandumda "çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerle hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin mi, yoksa tüm yetkileri bir tek kişinin elinde tutup, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabildiği, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin esamesinin bile okunmadığı, gerici, bir diktatörlük altında bir yaşamın mı" seçileceğini söyledi. Barut "Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu yaklaşmaya ve ülkenin geleceğini teminat altına almak için 'Hayır' demeye çağırıyoruz" diye konuştu.

'Ülkemiz eyaletlere ayrılamaz'

Toplantıda konuşan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de "ulusal kurtuluş mücadelesinin Atatürk'e dahi verilmeyen, padişahlarda bile olmayan yetkilerle donatılmak istenen bir başkanlık sistemiyle karşı karşıya olunduğunu" vurguladı, ayrıca "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilemeyeceğini, istediğinde meclisi feshedebilecek, isterse ülkeyi eyaletlere ayırabilecek bir yetkiyle donatılmasına vatandaşların izin vermeyeceğine inandıklarını" kaydetti.